Dışişleri Bakanlığı, Ermenistan’da Türk bayrağı yakılmasını lanetledi

Dışişleri Bakanlığı, Ermenistan'ın Başkenti Erivan'da 1915 olaylarının sözde yıldönümü etkinlikleri sırasında Türk bayrağı yakılmasını olayını...

Dışişleri Bakanlığı, Ermenistan'ın Başkenti Erivan'da 1915 olaylarının sözde yıldönümü etkinlikleri sırasında Türk bayrağı yakılmasını olayını lanetledi.

Konuyla ilgili Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "Ermenistan'ın başkenti Erivan'da 24 Nisan 2017 günü düzenlenen 1915 olayları sözde yıldönümü etkinlikleri sırasında Türk bayrağının yakıldığı yönündeki haberler basına yansımıştır.

Bayrak bir milletin bütün temel değer ve inançlarını, özgürlüğünü sembolize etmektedir. Türk milletinin varoluşuyla bir nevi eş anlamlı kabul edilen bayrağımıza yönelik olarak gerçekleştirilen söz konusu eylem toplumumuzda büyük infial ve tepkiyle karşılanmıştır. Türk milletinin bağımsızlığını ve özgürlüğünü temsil eden bayrağımıza atfettiğimiz önem çerçevesinde, bu hain eylemi ve müsebbiplerini şiddetle lanetliyoruz" denildi.

Siyaset Haberleri

Adalet Bakanı Tunç: "İsrail, adeta bir devlet değil bir örgüt gibi hareket ediyor"
İYİ Parti Genel Başkan Adayı Kodaz, rakibi Koray Aydın için oy istedi, delegeler yuhaladı
İYİ Parti’nin 5. Olağanüstü Kurultayında başkanlık seçimi için ikinci tur tamamlandı. Adaylardan Koray Aydın 565, Müsavat Dervişoğlu 570 oy aldı. Seçimlere üçüncü tur ile devam edilecek.
İYİ Parti Genel Başkan Adayı Dervişoğlu: "Başarısızlığı henüz değerlendirmeden, özeleştirimizi yapamadan bu kongreyle karşı karşıya kaldık"
İYİ Parti Genel Başkan Adayı Kodaz: "Tek kadın adayı olarak kadın hareketi denilen partide sürekli yok sayıldım"
İYİ Parti Genel Başkan Adayı Aydın: "Toplumun sesine, parti teşkilatlarımıza ve tabanımızın taleplerine kulak tıkayarak asla ve asla siyaset yapılmaz"
İYİ Parti Genel Başkan Adayı Akalın: "İYİ Parti’nin kendisini milliyetçi, demokrat ve kalkınmacı olarak tanımlamasını doğru buluyorum"
İYİ Parti Genel Başkan Adaylarından Mehmet Tolga Akalın, adaylıktan çekildiğini açıkladı.
İYİ Parti’nin 5. Olağanüstü Kurultayında başkanlık seçimi için ilk tur tamamlandı. Adaylardan Koray Aydın 472, Müsavat Dervişoğlu 370, Mehmet Tolga Akalın 327 ve Günay Kodaz 2 oy aldı. Seçimlere ikinci tur ile devam edil...
CHP Genel Başkanı Özel’den müzakere mesajı