Dışişleri Bakanlığı, “Filistin toprakları Filistin halkınındır. İşgalci zihniyet bu gerçeği hiçbir zaman değiştiremeyecektir”

Dışişleri Bakanlığı, İsrail Başbakanı Netanyahu'n Filistin topraklarındaki yasadışı yerleşimlerde yine çok sayıda ilave konut inşa edileceğini...

Dışişleri Bakanlığı, İsrail Başbakanı Netanyahu'n Filistin topraklarındaki yasadışı yerleşimlerde yine çok sayıda ilave konut inşa edileceğini açıklaması üzerine, "Filistin toprakları Filistin halkınındır. İşgalci zihniyet bu gerçeği hiçbir zaman değiştiremeyecektir" dedi.

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "İsrail Başbakanı Netanyahu, ülkede seçimlere sayılı günler kala, işgal altında tutulan Filistin topraklarındaki yasadışı yerleşimlerde yine çok sayıda ilave konut inşa edileceğini açıklamıştır.

Uluslararası hukuku ve Birleşmiş Milletler kararlarını hiçe sayan bu işgalci anlayışı bir kez daha şiddetle reddediyoruz.

Her seçim öncesinde Filistin halkının haklarını gaspetmeyi ve uluslararası hukuku ayaklar altına almayı adet edinen İsrail Yönetimi'nin bu alışkanlığını sürdürdüğü görülmektedir.

İsrail'in sözkonusu yasadışı adımları atarken ABD tarafından bir süre önce açıklanan sözde barış planından da cesaret aldığı açıktır.

Filistin toprakları Filistin halkınındır. İşgalci zihniyet bu gerçeği hiçbir zaman değiştiremeyecektir" ifadelerine yer verdi.

Siyaset Haberleri

İliç Maden Kazasını Araştırma Komisyonu Erzincan’da toplandı
Çin’den İsrail’e "Refah’a saldırmaktan vazgeçin" çağrısı
MHP Lideri Bahçeli: (Sinan Ateş davası) "Beklentimiz, iddianamenin kabul edilip yargılamanın başlamasıdır; kimin elinde hangi belge varsa mahkeme ile paylaşmalı"
CHP 8. Yargı Paketi’ndeki bazı maddelerin iptali istemiyle AYM’ye başvurdu
Bakan Tunç: "(Netanyahu’nun yargılanması hakkında) Savcı soruşturmayı davaya dönüştürmedi"
Bakan Göktaş: "Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi Vizyon Belgesi ve Eylem Planı’nı 15 Mayıs’ta kamuoyuyla paylaşacağız"
Bilecik Belediyesinde ’İç Borçlanma’ oy çokluğu ile geçti
Bahçeli: “Özgür Özel saati merak ederse bana sorabilir, köstekli saatimi açar kendisiyle açık açık paylaşırım.”
MHP lideri Bahçeli: “Boş koltukla meşgul olanların, boşa ve boşluğa düşmeleri pek tabi kendi bilecekleri şeydir.”
MHP lideri Bahçeli: "Siyaset kavga arenası değil, konuşma ve düğümleri çözme sahasıdır."