Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in orantısız saldırılarını kınadı

Dışişleri Bakanlığı, İsrail askeri güçlerinin Gazze'den İsrail'e atılan bir rokete karşılık vermek gerekçesiyle Gazze'deki çok sayıda noktaya saldırılarda...

Dışişleri Bakanlığı, İsrail askeri güçlerinin Gazze'den İsrail'e atılan bir rokete karşılık vermek gerekçesiyle Gazze'deki çok sayıda noktaya saldırılarda bulunmasını kınadı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "İsrail askeri güçlerinin Gazze'den İsrail'e atılan bir rokete karşılık vermek gerekçesiyle Gazze'deki çok sayıda noktaya saldırılarda bulunduğu öğrenilmiştir. Söz konusu orantısız saldırıları şiddetle kınıyoruz. Filistinli masum sivillerin yaralanmasına sebebiyet veren bu saldırılar hangi gerekçeyle yapılırsa yapılsın kabul edilemez" denildi.

Bu saldırgan tutumun barış sürecini ve sükunetin muhafazası gayretlerini sekteye uğratmasının kaçınılmaz olduğu vurgulanarak, "Ülkemizin İsrail'le ilişkilerinin normalleşmesi, Filistin halkını hedef alan böyle saldırılar karşısında sessiz kalacağımız anlamına gelmemektedir. Aksine, İsrail'in uluslararası hukuka ve her şeyden önce vicdanlara aykırı eylemlerinin karşısında Filistin Davasının takipçisi olmaya devam edeceğiz" ifadesi kullanıldı.

Türkiye Haberleri

Başkan Köksal’dan belediye işçilerine maaş müjdesi
MSB: "Eğitim uçağının kaza kırıma uğraması sonucu iki pilot şehit oldu"
25. Merkezefendi Geleneksel Tıp Festivali başlıyor
MSB, Kayseri 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığından eğitim için kalkan SF-260D tipi eğitim uçağının kaza kırıma uğraması sonucu, 2 pilotun şehit olduğunu bildirdi.
Üniversite öğrencilerden Filistin ve Doğu Türkistan için farkındalık etkinliği
Yağışlar çiftçiye yaradı
MSB: "Kayseri 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığından eğitim için kalkan Hava Kuvvetleri Komutanlığımıza ait SF-260D tipi bir eğitim uçağımız henüz bilinmeyen bir nedenle kaza kırıma uğramıştır. Arama kurtarma çalışmal...
Usta Şair Nazım Hikmet Eyüpsultan’da anıldı
Acil servisin 6 yıllık müdavimi
Sabah namazından akşam namazına kadar Kur’an-ı Kerim’i tek seferde hatim ettiler