Dışişlerinden İsrail’e: "Endişeliyiz" mesajı

Dışişleri Bakanlığından Harem'i Şerif'te yaşanan olaylara ilişkin yapılan açıklamada, 'Yaşanan olaylarda iki ölü ve onlarca yaralı olmasından derin...

Dışişleri Bakanlığından Harem'i Şerif'te yaşanan olaylara ilişkin yapılan açıklamada, "Yaşanan olaylarda iki ölü ve onlarca yaralı olmasından derin üzüntü ve endişe duyuyoruz" denildi.

Dışişleri Bakanlığından, Harem-i Şerif'te yaşananlara ilişkin yapılan açıklamada, "Bugün Kudüs'te Harem-i Şerif'te bir kez daha cuma namazının kılınamamasından; ayrıca yaşanan olaylarda iki ölü ve onlarca yaralı olmasından derin üzüntü ve endişe duyuyoruz. İsrail'in 1967'den bu yana işgal altında tutmakta olduğu Doğu Kudüs'teki Harem-i Şerif'in kutsiyetine ve tarihi statüsüne saygı göstermesi insani ve hukuki bir yükümlülüktür. Müslümanların en kutsal ibadethanelerinden biri olan Harem-i Şerif'in girişlerine konulan dedektörler dahil tüm kısıtlamaların derhal kaldırılması ve bir an önce statükoya geri dönülmesi yönünde uluslararası toplumun yaptığı çağrılara İsrail'in kulak vermesi beklenmektedir. Sükunetin sağlanabilmesi bakımından bu elzemdir" ifadeleri kaydedildi.

Siyaset Haberleri

Bakan Uraloğlu: “Misyonumuz yerli ve milli ulaşım ağı oluşturulmasıdır”
İran’dan ABD ve İngiltere’ye yaptırım kararı
İYİ Parti Trabzon’da istifalar sürüyor
Bakan Güler, Endonezya Dışişleri Bakanı Marsudi ile bir araya geldi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gambiya Cumhurbaşkanı Barrow ile görüştü
Binali Yıldırım’dan Kazakistan Büyükelçisi Sapiyev’e "geçmiş olsun" ziyareti
Gürcistan’da “Yabancı Etkinin Şeffaflığı” protestolarında polisten müdahale: 8 yaralı
MSB kaynakları: “(Mısır-Türkiye ilişkileri) Önümüzdeki dönemde ilişkilerin karşılıklı olarak artmasını bekliyoruz.”
MSB kaynakları: “Irak halkının can güvenliğinin korunması maksadıyla Irak ve ülkemiz arasında çalışmalar koordineli olarak devam edecektir.”
Yeni Türkiye Partisi Lideri Yılmaz: “Yeni Anayasa için meclis dışı partilerle de görüşülmeli”