Dışişleri’nden Trump’ın Ortadoğu planına sert tepki

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, 'ABD'nin sözde barış planı ölü doğmuştur. Bu plan, iki devletli çözümü öldürmeyi ve Filistin topraklarını...

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "ABD'nin sözde barış planı ölü doğmuştur. Bu plan, iki devletli çözümü öldürmeyi ve Filistin topraklarını gasp etmeyi hedefleyen bir ilhak planıdır. Filistin halkı ve toprakları parayla satın alınamaz" denildi.

Dışişleri Bakanlığı, ABD Başkanı Donald Trump'ın açıkladığı Ortadoğu planına sert tepki gösterdi.

Dışişleri'nden yapılan açıklamada, "ABD'nin sözde barış planı ölü doğmuştur. Bu plan, iki devletli çözümü öldürmeyi ve Filistin topraklarını gasp etmeyi hedefleyen bir ilhak planıdır. Filistin halkı ve toprakları parayla satın alınamaz. Kudüs kırmızı çizgimizdir. İsrail'in işgal ve zulmünü meşrulaştırmaya yönelik adımlara izin vermeyeceğiz. Kardeş Filistin halkının daima yanında olacağız. Filistin topraklarında bağımsız Filistin için çalışmaya devam edeceğiz. Filistin'in kabul etmeyeceği hiçbir planı desteklemeyeceğiz. İşgal politikalarına son vermeden Ortadoğu'ya barış gelemez" ifadelerine yer verildi.

Siyaset Haberleri

Başkan Başdeğirmen: “Birlik beraberlik içinde hizmete devam edeceğiz”
MHP lideri Bahçeli’ye anlamlı ziyaret
Bakan Fidan, Sudan Dışişleri Bakan Vekili Muhammed ile görüştü
Rusya, Zelenskiy’i arananlar listesine aldı
Bakan Fidan, Azerbaycanlı ve Somalili mevkidaşlarıyla görüştü
Başkan Akpunar kapıyı kapattı
CHP lideri Özel: (Kılıçdaroğlu ile görüşmesi) "Cumhurbaşkanı ile yaptığım görüşmeyle ilgili kendisine bilgi verdim, detayların önemli bir kısmını paylaştım"
Bakan Fidan, Gambiya Cumhurbaşkanı Barrow tarafından kabul edildi
CHP’nin eski Genel Başkanları Altan Öymen ve Hikmet Çetin Bilecik’e geldi
Hamas Siyasi Büro üyesi Hamdan: “Müzakerelerde ilerleme sağladık”