Diyabet tedavisinde devrim, hastalara müjde!

Diyabetliden alınan bir tüp kanda bulunan 4 milyon bağışıklık hücresi bin 500 kat çoğaltılıp geri enjekte edildi. Yılda bir kez uygulanacak bu yöntem günlük insülin kullanımını bitiriyor.

ABD'deki Yale ve California Üniversitesi'nden biliminsanlarının geliştirdiği ve diyabet hastalarının günlük insülin iğnesi ihtiyacını ortadan kaldıran bir kan terapisinin güvenli olduğu kanıtlandı. Uzmanlar, vücudun yaklaşık bir yıl boyunca kendi kendine insülin üretebilmesini sağlayan tedavinin, diyabet hastalarının hayat kalitesini önemli oranda artıracağını söyledi.

Uzmanlar, Tip 1 (doğuştan gelen) diyabet hastalarının bağışıklık sistemlerininpankreasın insülin üreten kısmına saldırdığını ve vücudun insülin üretiminin durmasına neden olduğunu söylüyor. Araştırmacılar, geliştirdikleri terapi kapsamında vücudun insülin üretimini korumaya almaya programlanmış milyarlarca bağışıklık hücresini laboratuvarda üretip hastaya enjekte ettiklerini söyledi.

'Science Translational Medicine'da yayınlanan araştırmada, tedavinin bir yıl boyunca etkisini koruduğu vurgulandı. Hastadan alınan bir tüp kanın içinde bulunan 2-4 milyon kadar 'Treg' adlı bağışıklık hücresi test tüplerinde bin 500 kat çoğaltılıyor ve hastaya geri enjekte ediliyor.

Sağlık Haberleri

Burun estetiğinde hedef: Yüze uyumlu ve doğal burun
Tabela asıldı, yakında açılacak
Mardin’de spor hekimi hasta kabulüne başladı
Girişimsel Radyoloji ile birçok hastalıktan ameliyatsız kurtulmak mümkün
Karaciğer kanserlerinde yeni teknolojiler hayat kurtarıyor
MEÜ’lü öğrenciler Ulusal Ralli Travma Rallisi’nde üçüncü oldu
Doktor kontrolü olmaksızın astım ilacını bırakmak krize neden olabilir
Sağlık hizmeti vatandaşın ayağına gidiyor
Tanısı konulamayan hastadan kolanjiyoskop yöntemiyle dokudan biyopsi alındı
Havalar soğudu, aktarlara ilgi arttı