Diyarbakır Sur Belediyesindeki olaylarla ilgili 1 kişi tutuklandı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Diyarbakır Sur Belediyesi makam odasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik hakaretleri nedeniyle 1 kişinin tutuklandığını bildirdi.Adalet Bakanı Tunç, Diyarbakır’ın Su...

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Diyarbakır Sur Belediyesi makam odasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik hakaretleri nedeniyle 1 kişinin tutuklandığını bildirdi.
Adalet Bakanı Tunç, Diyarbakır’ın Sur Belediyesi makam odasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik hakaret içeren sözler sarf edilmesi nedeniyle soruşturma başlatıldığını duyurmuştu.
Tunç, sosyal medya hesabı X üzerinden yaptığı paylaşımda olayla ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan adli soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüpheli hakkında Diyarbakır Sulh Ceza Hakimliğince, "Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret" ve "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlarından tutuklandığı bilgisini paylaştı.

Siyaset Haberleri

Rusya’dan İran’a yardım teklifi
Dışişleri Bakanlığından Yunanistan’da düzenlenen bazı etkinliklere ilişkin açıklama
Dışişleri Bakanı Fidan, Pakistan’da
TBMM Başkanı Kurtulmuş, Türkiye’nin Astana Büyükelçiliğini ziyaret etti
Suudi Arabistan ve Katar’dan, İran’a Reisi’yi arama-kurtarma çalışmalarına yardım teklifi
CHP Genel Başkanı Özel: "Bu sefer bu işi yarım bırakmayacağız, Atatürk’ün vasiyeti yerine getirilecek"
İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Mensuri: "Helikopterdeki 2 kişiyle birkaç kez irtibat kurduk”
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Reisi ve heyetinden bir an önce iyi haberler almayı umuyorum"
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Türkiye Cumhuriyeti olarak İran makamlarıyla tam irtibat ve koordinasyon halinde hadiseyi yakından takip ettiğimizi ve gereken her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum.”
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “İran Cumhurbaşkanı, kardeşim Sayın İbrahim Reisi ve heyetinin bir helikopter kazası geçirmiş olması bizleri derinden üzmüştür.”