Diyarbakır’da 33 bin 500 öğrenci TEOG’da ter dökecek

Bugün Türkiye genelinde 8. sınıf öğrencilerine yönelik Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş 1. dönem ortak sınavı başladı.

Bugün Türkiye genelinde 8. sınıf öğrencilerine yönelik Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş 1. dönem ortak sınavı başladı.

Bugün Türkçe, matematik ile din kültürü ve ahlak bilgisi yarın fen ve teknoloji, inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil derslerinden yapılacak TEOG sınavı saat 09.00'da başladı. Konu ile ilgili açıklama yapan Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, "23-24 Kasım 2016 tarihlerinde 17 ilçemizde 390 okulda 2 bin 429 sınav salonunda toplam 33 bin 546 öğrenci sınavlara katılacaktır. Sınavlarda 5 bin 458 öğretmen görevlendirilmiştir. Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş ortak sınavları öğrencilerimizi yarıştırmak amacıyla yapılmıyor. Eğitim öğretim yılında okullarımızda yapılan diğer sınavlardan farkı yoktur. Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş ortak sınavlarına katılacak öğrencilerimize başarılar diliyorum. Öğrencilerimizi yetiştiren yönetici ve öğretmen arkadaşlarımıza çalışmalarından, öğrenci velilerine ise katkılarından dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Yerel Haberleri

Kaza ihbarında bulundukları polislere sürpriz yaptılar
Parmağa sıkışan yüzük kesilerek çıkarıldı
Prof. Dr. Sami Güçlü’den Rektör Özölçer’e ziyaret
“Arılarım beni tanıyor” diyen bal üreticisi atletle arılarına bakım yapıyor
Görevi esnasında beyin kanamıs geçiren güvenlik görevlisi son yolculuğuna uğurlandı
Başkan Aydın’dan kreş müjdesi
Sungurlu’da geleneksel çocuk oyunları şenliği sona erdi
Öğrencisinin silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybeden okul müdürü son yolculuğuna uğurlandı
Gödekmerdan, genel başkan yardımcısı oldu
Jandarma ekibi tilkiyi elleri ile besledi