Doğalgaz fiyatları 1,5 yılın en düşüğüne geriledi

Doğalgaz fiyatları, ılımlı hava koşulları, artan stoklar ve Rusya odaklı gelişmeler sonrasında yaklaşık 1,5 yılın en düşük seviyesini gördü.

Doğalgaz fiyatları, ılımlı hava koşulları, artan stoklar ve Rusya odaklı gelişmeler sonrasında takribî 1,5 senenin en düşük seviyesini gördü.

Rusya ile Ukrayna içerisinde çıkan gerilimin arkasından Batılı devletlerin yaptırımlarına enlem şekilde Rusya'nın Karadeniz'den Türkiye'ye yeni bir boru hattı inşa etmeyi önermesinin ardından uluslararası piyasalarda doğalgaz fiyatının düşüşe geçmesi dikkati çekiyor. Kasım ayını 4,09 dolar düzeyinden tamamlayan ocak 2015 vadeli doğalgaz kontratlarının fiyatı, bu gelişmeyle aralık ayına katı düşüşle başladı.

Ilımlı hava şartları ve düşen taleple son iki muamele gününde düşüşü ivme ele geçiren doğalgaz kontratlarının fiyatı, bugün 3,27 dolar ile 13 Ağustos 2013'ten bu güne kadar en düşük seviyeyi gördü. Doğalgaz kontratlarının fiyatı şu dakikalarda cuma günü kapanışına kıyasla yüzde 5,6'lık gerilemeyle 3,27 dolardan işlem görüyor.

Analistler, ABD'de beklentinin üstünde artan doğalgaz stoklarının yanında, ılımlı hava şartları ve talepteki daralma beklentilerinin fiyatlarda satış baskısını yanında getirdiğini kaydediyor. İran'dan Güney Pars Gaz Sahası'ndaki üretimin yüzde 20 arttığına ait gelen açıklamaların da fiyatlardaki düşüşü desteklediğine belli eden analistler, Rusya odaklı gelişmelerin fiyatlar üstünde belirleyici olmaya devam edeceğini vurguluyor.

Kaynak: AA

Ekonomi Haberleri

1 Mayıs İşçi Bayramı ve 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nda İstanbul, Ankara ve İzmir’de raylı sistemde ulaşım ücretsiz olacak.
Burdur’da üretici kadınlara 60 bin çilek fidesi dağıtıldı
Türkiye Orman Ürünleri Meclisi’nde konuşan Özakalın; “Sektör sorunlarının çözüm sürecini yakından takip ediyoruz”
Akkuş şeker fasulyesinin üretimi güvence altına alınacak
Girişimcilik ve iş dünyasının önde gelen isimleri Endeavor Türkiye Gala Gecesi’nde buluştu
ON Dijital Bankacılık, Hepsiburada müşterilerine online alışveriş kredisi sunuyor
Vali Pehlivan ile Vali Yavuz, Model Fabrika ve Yenilik Merkezi’ni ziyaret etti
“Ürettiğimiz teknoloji ile işletmelerin işini kolaylaştırıyoruz”
Kaspersky, İstanbul Şeffaflık Merkezi’ni açtı
Marmaris’te deniz turizmi masaya yatırıldı