Dokuma'ya Modern Sanatlar Müzesi

ANTALYA (AA) - Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Pamuklu Dokuma Sanayi Fabrikasının şehrin dinamiklerinin hazırlayacağı fikir projesi kapsamında restore edileceğini ve kent yaşamına...

ANTALYA (AA) - Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Pamuklu Dokuma Sanayi Fabrikasının şehrin dinamiklerinin hazırlayacağı fikir projesi kapsamında restore edileceğini ve kent yaşamına kazandırılacağını bildirdi.

Antalya Sanayici ve İşadamları Derneğinden (ANSİAD) yapılan açıklamaya göre, ANSİAD üyeleriyle kahvaltıda bir araya gelen Tütüncü, Antalya kent hafızasında önemli bir yeri olan ve kentin ilk sanayi kuruluşu olan Pamuklu Dokuma Sanayi Fabrikasının aslına uygun şekilde restore edileceğini vurguladı.

Fabrika alanı içerisine bir de Dokuma Modern Sanatlar Müzesi planladıklarını anlatan Tütüncü, "22 bin metrekare kapalı alan var. Orayı Antalya'nın dinamiklerine uygun olarak şehrin vizyon projesi haline getireceğiz. Yapacağımız her çalışmada belirleyici güç şehrin dinamikleri olacak" dedi.

İlçede 2B ile ilgili revizyon planlarını çalıştıklarını da ifade eden Tütüncü, Kepez için çok modern bir planlama yaptıklarını bildirdi.

Tütüncü, "Şehrin dinamikleri olarak gecekondu zihniyetinin değişiminin üstünde durmalıyız. Şehrin geleceğini kaçırıyoruz. Güzel bir şehir bırakamıyoruz. Şehre ihanet ediyormuşuz gibi geliyor. Şark kurnazlığıyla hep birlikte mücadele etmeli, şehrin geleceğini birlikte inşa etmeliyiz" diye konuştu.

 

Yerel Haberleri

Başkan Umut Yılmaz, kırsal mahalle sakinleriyle bir araya geldi
Üniversiteli öğrencilerden Başkan Ataç’a teşekkür
Elazığ’da gök yüzünde görülen cisim tedirgin etti
Özel öğrencilere, kurtarma köpeği eşliğinde terapi
Eskişehir’de turist yoğunluğu
İnönü’de yabani ot temizliği hız kesmeden devam ediyor
Saksıya çöp atan vatandaşlara esnaftan duyarlılık çağrısı
AK Parti Eskişehir İl Başkanı Gürhan Albayrak: “Eskişehir halkı ikinci millet bahçesini istiyor”
Pazar sabahlarının vazgeçilmezi olan sıcak simit uzun kuyruklara sebep oldu
Buda seyyar demirci: İlçe ilçe dolaşıp tamirat yaparak geçimini sağlıyor