Dolandırıcılıkta yeni yöntem

Edirne'de bazı dolandırıcılar, kullanılmayan adresleri tespit edip nüfus müdürlüğüne kayıt yaptırarak vatandaşları binlerce lira dolandırıyor.

Edirne'de bazı dolandırıcılar, kullanılmayan adresleri tespit edip nüfus müdürlüğüne kayıt yaptırarak vatandaşları binlerce lira dolandırıyor.

Edinilen bilgiye göre, Edirne'de kullanılmayan daire ve arsaları oturmadıkları halde nüfus müdürlüğüne ikamet adresi gösteren dolandırıcılar, bu sayede birçok işlem yapabiliyor. Polis ve icra memurları verilen adreste şahısları bulamazken dolandırıcılar onlarca kişiyi dolandırıyor.

Babademirtaş Muhtarı Haluk İnağ, mahallesinde dolandırıcıların bazı boş evlerde ikamet göstererek dolandırıcılık yaptığını belirterek, "Nüfus Hizmetleri kanunda kişinin verdiği beyan doğru kabul ediliyor. Lüzumsuz iş yapmak isteyen kişiler mahallelerde gezerek boş bulunan ev ve arsaları tespit edip nüfusa kayıt yaptırıyorlar. Boş arsalara bile numara verildi. Kayıtlı oldukları adres üzerinden dolandırıcılık yapabiliyorlar. Polis, icra memuru kişiyi adresinde bulamıyor. Kaçak bir adres belirttiği için arayanlar muhatap bulamıyor. Önleyici bir kanun çıkmalı. Bu şekilde dolandırıcılar kolaylıkla istediklerini yapabiliyor. Nüfusa adres kaydı yaptırmadan önce muhtarlar devreye girmeli. Muhtarlar adres kaydını ilk yapan kişiler olmalı. Çünkü mahallesini tanıyan kişilerdir muhtarlar. Hangi ev kullanılıyor ya da kiraya veriliyor bilen kişidir muhtar" dedi.

Asayiş Haberleri

Alaçatı’da karşı şeride geçen araç takla attı: 1 ölü, 1 ağır yaralı
Tekirdağ’da trafoda yangın
Beyoğlu’nda otelde korkutan yangın
Atlas Okyanusu’nda tekne alabora oldu: 50 düzensiz göçmen kayıp
Kastamonu merkezli rüşvet operasyonunda 10 kişi tutuklandı
Metruk bina çöktü, vatandaşlar korku dolu anları anlattı
Brüksel’de kafede oturan kişiye silahlı saldırı
Konya’da otomobil ’U’ dönüşü yapan tıra çarptı: 1 yaralı
Tokat’ta minibüs motosikletle çarpıştı: 1 ölü
Elazığ’da jandarma, motosiklet sürücülerini bilgilendirdi