DÜ'de "Bitmeyen Sürgün" paneli

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'da Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesince Ermeni sorunun 100. yılı dolayısıyla 'Bitmeyen Sürgün' adlı panel düzenlendi.Dicle Üniversitesi Kongre Merkezi'de gerçekleştirilen...

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'da Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesince Ermeni sorunun 100. yılı dolayısıyla "Bitmeyen Sürgün" adlı panel düzenlendi.

Dicle Üniversitesi Kongre Merkezi'de gerçekleştirilen panelin açılışında konuşan Diyarbakır Surp Giragos Kilisesi Vakfı Yöneticisi Gaffur Türkay, 100 yıl önce bu coğrafyanın en kadim halklarından olan Ermenilerin büyük bir soykırıma maruz kaldığını savundu.

"Bugün bu coğrafyanın en kadim halklarından olan Ermeniler burada yok. 100 yıl geçti ama şimdi kuşaklar olarak bu olayın aslını bilmiyoruz. Çünkü bu sistem maalesef bize hem anlatmadı hem de anlattırmadı" diyen Türkay, sorunun yıldönümünde anılan Ermenilere saygı gösterilmesi gerektiğini belirtti.

Açılış konuşmalarının ardından Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yarvant Danzikyan ve Prof. Dr. Cengiz Aktar, birer sunum yaptı.

Panele akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

 

Yerel Haberleri

Belediye başkanı 1 Mayıs’ta çöp kamyonunun arkasında mesai yaptı
Akondroplazi hastası gençlerin sevgileri engel tanımadı
Niksar’da koyunların yayla yolculuğu başladı
Spor Programının Temel Bileşenleri
Yeşilay ile işbirliği protokolü imzaladılar
Hakkarili aileden yavru sincaplara şefkat eli
Antalya’da 1 Mayıs coşkusu
Bingöl’den Gazze’ye un yardımı
Gazipaşa Tarım Fuarı 14’üncü kez kapılarını açtı
İsrail’in Gazze’ye saldırılarını oturma eylemiyle protesto ettiler