Dünya Böbrek Günü

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Kronik Durumlar Biriminden Dr. Emine Ünver Aker, 12 Mart Dünya Böbrek Günü dolayısıyla açıklama...

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Kronik Durumlar Biriminden Dr. Emine Ünver Aker, 12 Mart Dünya Böbrek Günü dolayısıyla açıklama yaptı.

Eskişehir Halk Sağlığı Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Aker, dünyada her 10 kişiden birinde böbrek hastalığı bulunduğunu söyledi.

Aker, Türkiye'de Halk Sağlığı Kurumu, Türk Nefroloji Derneği'nin de katkılarıyla Türkiye Böbrek Hastalıklarını Önleme ve Kontrol Programı kapsamında,  kronik böbrek hastalığının giderek artan tıbbi, sosyal ve ekonomik yükünü azaltmaya yönelik hastalığın gelişimini önlemeye, erken tanı ve uygun tedaviler ile ilerlemesini engellenmeye, hastaların yaşam sürelerini uzatmaya ve yaşam kalitelerini artırmaya yönelik çalışmalar devam etmekte olduğunu belirtti.

Eskişehir'de Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından 12 Mart Dünya Böbrek Günü dolayısıyla kronik böbrek hastalıkları, nedenleri, risk grupları, erken tanı, tedavi ve korunma konularında halkı bilgilendirmek, konuya dikkat çekmek, farkındalığı artırmak amaçlı farklı etkinlikler düzenlendiğini aktaran Aker, kronik böbrek hastalığı her yaşta görülebileceğini ancak yaş ilerledikçe hastalığın sıklığının giderek arttığını vurguladı.

 

Yerel Haberleri

Uşak Üniversiteliler Filistin’e destek için yürüdü
Bisikletliler, önce sessiz sürüş yaptı ardından kazada ölen bisiklet sürücüsünü andı
Yuvasından düşen karga yavrusu yuvasına bırakıldı
Belediye meclis grup başkanları Halk Ekmek Fabrikası’nı inceledi
Yozgat’ta farkındalık yürüyüşü yapıldı
Çöp toplayıp fidan diktiler
Bursa’da toplu taşımada kadınlara pozitif ayrımcılık geliyor
Başkan Bozbey: “Marmara’daki tüm belediyeler depreme hazırlıklı olmak zorunda”
Özel öğrencilerden muhteşem gösteri
Siirt İl Jandarma Komutanlığında temsili askerlik heyecanı yaşandı