Dünyaca ünlü tıp ressamı Malatyalı Levent Efe Malatya'ya geliyor

Dünyaca ünlü tıp ressamı Malatyalı Levent Efe “Tıbbi Sunumlarda Görsel Kullanımı” konulu Seminer için Malatya'ya geliyor.

MALATYA GÜNCEL - Dünyaca ünlü tıp ressamı Malatyalı Levent Efe “Tıbbi Sunumlarda Görsel Kullanımı” konulu Seminer için Malatya'ya geliyor. 

Malatya Tabip Odasında 19.08.2015 Çarşamba Günü Saat 19,00 da “Tıbbi Sunumlarda Görsel Kullanımı” konulu seminer için Malatya'ya gelecek olan Dünyaca ünlü Malatyalı tıp ressamı Levent Efe, bir röportajında mesleği ile ilgili şunları söylüyor; 

Tıp okuduktan sonra çizerliği meslek seçeceğini tahmin bile edemezdim. Daha 7-8 yaşlarında futbol maçlarının fotoromanlarını çizmeye başladım, figüratif resme yatkınlığım, insan vücudu ve hareket çizerken hissettiğim rahatlığının o günlerden geldiğini söylüyor. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden mezun olduktan sonra bir süre pratisyen hekim ve Anatomi Bilim Dalı öğretim görevlisi olarak çalıştı. 1987’de ABD’ye gitti. Orada Johns Hopkins Tıp Fakültesi’nde, Tıp Çizerliği bölümünde eğitim gördü. Houston’da çalışırken ünlü kardiyolog Dr Michael deBakey için çizim yaptı. 1990 yılından bu yana Avustralya’nın Melbourne kentinde serbest tıp çizeri olarak çalışıyor. Yayıncısından doktoruna, her tür tıp çizimi ihtiyacına cevap veriyor.

Sağlık Haberleri

Prostat ve meme kanserinde umut ışığı
Adana’da bisiklet tutkunları ‘Sağlığın keyfini bisikletle sürelim’ sloganıyla pedalları çevirdi
Sağlıklı yaşam için pedal çevirdiler
Kazakistanlı 14 yaşındaki Nikita şifayı Pendik’te buldu
Kızılay 1. Genel Başkan Yardımcısı Saygılı: "2 bin 250 ünite kan toplandı"
Havaların ısınmasıyla tozun etkisini hissettirdiği enkaz kentte yaşayan vatandaşlara maske uyarısı
Astım hastası kadın uçak ambulansla Ankara’ya sevk edildi
Hastalar artık Adıyaman ve çevre illere gitmeyecek
Yüksekova’daki iki bölgede nöbetçi eczane bulundurulmasına karar verildi
Kütahya Evliya Çelebi Hastanesinde Dünya El Hijyeni Günü bilgilendirme standı