Edirneli balıkçıların toprak solucanı Sivas’tan geliyor

Edirne'de toplayan olmadığı için balıkçıların balık yemi olarak kullandıkları toprak solucanı, Sivas ilinden temin ediliyor.

Edirne'de toplayan olmadığı için balıkçıların balık yemi olarak kullandıkları toprak solucanı, Sivas ilinden temin ediliyor. Av marketi işletmecisi Mustafa Semerci, toprak solucanına talebin yoğun olduğunu belirtti.

Balık avında en çok kullanılan balık yemlerinden toprak solucanı, av marketlerinde satışa sunuluyor. Edirne'de toplayan olmadığı için Sivas'tan solucan getirdiklerini söyleyen av market sahibi Mustafa Semerci, toprak solucanına büyük talep olduğunu belirtti. Solucanları 15'li paketler halinde satışa sunduklarını söyleyen Semerci, "Sezonda satışlarımız oluyor. Son zamanlarda solucan toplayan yok. Toplayan olmadığı için biz de uzaklardan getirmek zorunda kalıyoruz. Bir süre toplayıp getiren oluyordu. Şu anda Sivas'tan getirtiyoruz kargoyla. Müşterilerimizi boş çevirmek istemiyoruz. Yem olmayınca balıkçılık zor oluyor. Solucanın paketini 6 liradan satıyoruz. Paketin içinde 15 adet solucan var. Tanesi 20 kuruş. Solucan tatlı su balıkçılığında kullanılıyor. Son 10-15 yıldır solucan toplayıp bana satan oluyordu. Son zamanlarda toplayan olmamaya başladı. Artık insanlar uğraşmak istemiyor. Bizde son çareyi Sivas'ta bulmakla yaptık. Bu satışını yaptığımız toprak solucanı. Bir de gübre solucanı var. Gübre solucanıyla balıkçılık zor oluyor. Solucanı Sivas'tan getirmekle aslında bu konuda mustaribiz. Edirneli bir vatandaşımızın bu işi yapmasını isteriz. Talep sezonda çok oluyor. Havalar soğuduğunda tatlı su balıkçılığı sona eriyor" dedi.

Edirneli balıkçıların toprak solucanı Sivas’tan geliyor

Edirneli balıkçıların toprak solucanı Sivas’tan geliyor

Ekonomi Haberleri

ANASİAD Genel Başkanı Hakan Birkan: "Hep birlikte ekonomiye odaklanmalıyız"
BUYSAD Başkanı Coşkun Dönmez, tekrar YESİDEF yönetiminde
Ankara’da işletmelere yönelik vergi denetimi yapıldı
Hisarcıklı üreticilerin zirai don ve kırağı önlemi
BankPozitif’ten kredi notu artışı değerlendirmesi
Kaymakam Kumcu, sınır kapısında incelemelerde bulundu
Çarşamba ve Ayvacık’ta yürütebilecek çalışmalar masaya yatırıldı
Türk balıkçı tekneleri okyanusları mesken tuttu
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: "S&P ülke kredi notumuzu 11 yılın ardından 1 kademe artırırken görünümü pozitif olarak korudu. S&P, Fitch ve Moody’s’in pozitif not görünümleri not artışlarının devamının habercisi....
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: "Güçlendirerek uygulamaya devam ettiğimiz programımızla ülkemize duyulan güveni en üst seviyeye taşımakta kararlıyız."