Eğitim-İş'in "Laik Eğitim ve Emeğe Saygı Yürüyüşü"

BURSA (AA) - Eğitim-İş Sendikası üyeleri, Muğla'nın Yatağan ilçesinden Ankara'ya başlattıkları 'Laik Eğitim ve Emeğe Saygı Yürüyüşü' kapsamında Bursa'ya geldi.Kente iki otobüsle...

BURSA (AA) - Eğitim-İş Sendikası üyeleri, Muğla'nın Yatağan ilçesinden Ankara'ya başlattıkları "Laik Eğitim ve Emeğe Saygı Yürüyüşü" kapsamında Bursa'ya geldi.

Kente iki otobüsle gelen Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir ve beraberindeki sendika üyesi öğretmenleri, sendikanın Bursa Şubesi üyeleri ile işçi sendikalarının temsilcileri, Şehreküstü Meydanı'nda karşıladı. Daha sonra bu grup, Şehreküstü Meydanı'ndan ellerindeki dövizlerle sloganlar atarak Kent Meydanı'na doğru yürüdü.

Kent Meydanı'nda basın açıklaması yapan Demir, Türkiye'de yaşanan iş cinayetlerine karşı çıkmak, özelleştirmelere "dur" demek ve eğitimde yaşanan erozyonu durdurmak için 17 Aralık'ta Yatağan'dan Ankara'ya yürüyüş başlattıklarını söyledi.

Demir, yarın Ankara'da yapılacak kitlesel açıklamayla seslerini duyurmayı planladıklarını belirterek, "Emeğimizi sömürtmeyecek, emekçilerin ölümünü izlemeyeceğiz" dedi.

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

Yerel Haberleri

Vali Mustafa Çiftçi’nin “Vakıf Haftası” mesajı; “Vakfı yaşatmak, medeniyeti yaşatmaktır”
“Vakıf kültürümüzü yaşatmak geçmişe olan borcumuzdur”
Büyükşehir Belediyesi’nden barınak açıklaması
Erzurumlu Eşref amca son hakkında muradına erdi
Masalla büyüyen çocuğun hayal gücü daha geniş oluyor
PAÜ’de Filistin’e destek yürüyüşü yapıldı
(Özel) Takım elbiseli seyyar simitçi
Ticari taksinin çarptığı sokak köpeğinin imdadına hayvan severler koştu
Bu ilçede dar gelirli ailelerin düğünleri belediyeden
5 yaşındaki ikiz kardeşler yaptıkları resimler ile görenleri hayran bırakıyor