Elektrik kesintilerinin eğitimi olumsuz etkilediği iddiası

ŞANLIURFA (AA) - Türk Eğitim-Sen Siverek Şube Başkanlığı ilçede yaşanan elektrik kesintilerinin eğitim faaliyetlerini olumsuz etkilediğini savundu. Konuyla ilgili şube binasında basın...

ŞANLIURFA (AA) - Türk Eğitim-Sen Siverek Şube Başkanlığı ilçede yaşanan elektrik kesintilerinin eğitim faaliyetlerini olumsuz etkilediğini savundu. 

Konuyla ilgili şube binasında basın açıklaması yapan Mehmet Şengönül, ilçede son dönemde sık sık elektrik kesintilerinin yaşandığını aktararak, taşrada bu kesintilerinin daha da arttığını savundu. 

Kesintilerin günlük yaşamın yanı sıra eğitim faaliyetlerini de olumsuz etkilediğini aktaran Şengönül, şunları kaydetti:

"Bu kesintiler merkezdeki okullarımızda sorunlara neden olurken köy okullarında bir fiil eğitim-öğretimin aksamasına eğitimde kopukluklara neden olmaktadır. Düşünün soğuk ve erken kararan hava şartlarında yeri geliyor gün boyu elektrik olmuyor. Öğrenciler ve öğretmenler ısınmayan soğuk sınıflarda eğitim öğretime nasıl adapte olacaklar? Şu bir bilimsel gerçek ki, fizyolojik ihtiyaçları karşılanmayan kişilerin eğitime de odaklanmaları mümkün değildir." 

Şengönül, kesintilere biran önce çözüm bulunması gerektiğini belirterek, yetkililerin ve STK'ların sorunun çözülmesi noktasında destek vermelerini istedi.      

Yerel Haberleri

D.T. Şehitkamil sahnesi’ndeki yaz sanat akademisi kayıtları başladı
Karasu SGM’de çocuklardan muhteşem kapanış
Şanlıurfa’da “Hayat Boyu Öğrenme Haftası” etkinlikleri başladı
Havaların ısınmasıyla birlikte piknik alanları doldu taştı
Bingöl’de şehit ve gazi çocuklarına ayakkabı yardımı
Haziran ayı meclis toplantıları başladı
Kadınların ürettiği giysiler görücüye çıktı
Samsat’ta el emeği göz nuru eserler sergilendi
Başkan Tavlı: “Ünye’mizi hep birlikte geleceğe taşıyoruz”
Avrupa’dan gelen gurbetçiler vatan toprağına ayak bastı