Elektronik yasak başladı

Amerika ve İngiltere'ye yapılan direkt uçuşlarda, yolcuların cep telefonlarından büyük elektronik cihazlarını kabine almalarını yasaklayan karar bu sabahtan...

Amerika ve İngiltere'ye yapılan direkt uçuşlarda, yolcuların cep telefonlarından büyük elektronik cihazlarını kabine almalarını yasaklayan karar bu sabahtan itibaren uygulamaya başlandı. Uygulamadan haberi olmayan yolculara görevliler uyarıda bulundu. Bazı yolcular havalimanında valizlerini açarak bilgisayar kamera ve müzik çalarlarını çantalarına yerleştirdi.

Amerika ve İngiltere'ye yapılan direkt uçuşlarda, yolcuların cep telefonlarından büyük elektronik cihazlarını kabine almalarını yasaklayan karar bu sabahtan itibaren uygulamaya başlandı. Yasağı ilk uygulayan havayolu şirketi British Airways, Atatürk Havalimanı'ndan sabah başladığı uygulamayı akşam uçağında da devam ettirdi. British Airways'in bugün saat 17.45'de yaptığı İstanbul-Londra uçağında cep telefonlarından büyük elektronik cihazlarını kabine alınmama yasağı uyguladı. Yasağın uygulanmaya başlamasıyla Atatürk Havalimanında ilginç görüntüler yaşandı. Bilet işlemlerini yaparken görevlilerin uyardığı yolcular, valizlerini açarak bilgisayar kamera ve müzik çalarlarını valizlere koydu.

Londra'ya gitmek için Atatürk Havalimanına gelen Alex Salmanian, "Güzel bir uygulama. Bu bizlerin güvenliği için yapılıyor" dedi.

Türkiye Haberleri

Yurtta hava durumu
Erzincan’da tulum peyniri üzerine toplantı düzenlendi
Bayburt’ta üreticilere fide dağıtıldı
1 Mayıs ve 19 Mayıs’ta İstanbul, Ankara ve İzmir’de raylı sistemlerde ulaşımın ücretsiz olmasına dair karar Resmi Gazete’de
Marmaris’te Hollanda "Kral Günü" resepsiyonu düzenlendi
Tel Aviv’de Gazze’deki esirlerin aileleri ve destekçileri sokağa indi
Kırcaali’den Gençoğlu’na ziyaret
Askeri bando Hakkari’de konser verdi
Tarsus Belediyesi kırsal mahallerde yol bakım çalışmasını yoğunlaştırdı
Kuyucak’ta ’Karapınar Dede Hayrı’ geniş katılımla gerçekleştirildi