Eleşkirt'te "Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var" Projesi tanıtıldı

AĞRI (AA) - Eleşkirt ilçesinde İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH),  'Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var' Projesini tanıttı.Eleşkirt Halk Eğitim Müdürlüğü Toplantı...

AĞRI (AA) - Eleşkirt ilçesinde İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH),  "Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var" Projesini tanıttı.

Eleşkirt Halk Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Uğurlu, Proje İl Koordinatörü Mahmut Gülmez, Eğitim Bir Sen İlçe Başkanı Erol İsen, okul yöneticileri ve öğretmenler  katıldı.

Gülmez, yaptığı konuşmada, dünyada 200 milyonun üzerinde yetim bulunduğunu ve bunlara her yıl 3 milyonun üzerinde yetim eklendiğini ifade etti.

"Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var" projesinin 2013 yılında başladığını anımsatan Gülmez, "Proje ile öğrencilerde farkındalık, sorumluluk ve yardımlaşma bilincini artırmayı hedefliyoruz. Din, dil, ırk ve mezhep ayrımı yapmaksızın dünyanın neresinde olursa olsun, sıkıntıya düşmüş, savaş gibi sebeplerle mağdur olmuş ve zulme uğramış yetimlere bir nebze olsun sahip çıkılacaktır" ifadelerini kullandı.

Yerel Haberleri

Hafız öğrenciler finalde yarıştı
Odunpazarı’nda mayıs ayı meclis toplantıları başladı
Özlü “Birlikte büyük projelere imza atacağız”
DİKAB Başkanı Faruk Özlü oldu
Rektör Sözbir “Bilim olmadan teknoloji olmaz”
Batman’da nefes borusuna simit kaçan öğrenci ‘Heimlich’ manevrası ile kurtarıldı
Gözler asırlık gelenek için gün sayıyor
Sinop’ta kayıp sulama boruları bulundu: Özel İdare kesmiş, komşu köy kaldırmış
Yalnız yaşayan kadının evinden 3 kamyon çöp çıktı
Aksaray’da çocukların merakla beklediği eğlence merkezi şekilleniyor