Emet’te Küreci cinsi elma fidanları toprakla buluştu

Kütahya'nın Emet İlçesi Küreci köyünde İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından Küreci cinsi elmanın yetiştirilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla...

Kütahya'nın Emet İlçesi Küreci köyünde İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından Küreci cinsi elmanın yetiştirilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla elma fidanları toprakla buluşturuldu.

İlçeye bağlı Küreci köyünde düzenlenen fidan dikim etkinliğine Kaymakam Hasan Çiçek, Belediye Başkanı Hüseyin Doğan, Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürü Metin Koç, Özel İdare Müdürü Adem Tuncel, İlçe Tarım Müdürü Alper Kızılçay, Ziraat Odası Başkanı Sami Yüksel, Küreci Köyü Muhtarı Mehmet Şenkal, AK Parti İlçe Başkanı Süleyman Ciner, İl Genel Meclisi Üyeleri İsmail Elmacı, Halil Mallı, İlçe Tarım Müdürlüğü çalışanları ve vatandaşlar katıldılar.

Fidan dikim etkinliğinde yaptığı konuşmada, Küreci elması projesi çerçevesinde dikilen elma fidanlarının hayırlı olmasını dileyen Kaymakam Hasan Çiçek," Dikilen bu fidanlar eskisi gibi tekrar yetişerek yöre için önemli bir gelir kaynağı olacağını düşünüyorum. Bizler de bu projenin ilerlemesi için elimizden gelen desteği vereceğiz" dedi.

Belediye Başkanı Hüseyin Doğan, Küreci elmasının yetiştirilmesi ve yaygınlaştırılması için ellerinden geldiği sürece desteklerini ve çalışmalarını sürdüreceklerini, dikilen fidanların gelecek nesillere önemli bir gelir kaynağı olacağını söyledi.

Ekonomi Haberleri

Kaymakam Kumcu, sınır kapısında incelemelerde bulundu
Çarşamba ve Ayvacık’ta yürütebilecek çalışmalar masaya yatırıldı
Türk balıkçı tekneleri okyanusları mesken tuttu
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: "S&P ülke kredi notumuzu 11 yılın ardından 1 kademe artırırken görünümü pozitif olarak korudu. S&P, Fitch ve Moody’s’in pozitif not görünümleri not artışlarının devamının habercisi....
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: "Güçlendirerek uygulamaya devam ettiğimiz programımızla ülkemize duyulan güveni en üst seviyeye taşımakta kararlıyız."
Samsun’a alınacak 10 yeni tramvayın ihalesi 7 Mayıs’ta
"Çeşme Damla Sakızı" tescillendi
sigortaladım.com’dan yeni sigorta ürünü
Bereketli topraklarda soğan hasadı başladı
Erzurum’da son 15 yılda 3 bin 382 şirket kuruldu