Endonezya’da 6.1 büyüklüğünde deprem

Endonezya'nın Maluku bölgesinde 6.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deniz seviyesinin 0.5 metreye kadar yükselmesi nedeniyle tsunami potansiyeli bulunduğu...

Endonezya'nın Maluku bölgesinde 6.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deniz seviyesinin 0.5 metreye kadar yükselmesi nedeniyle tsunami potansiyeli bulunduğu konusunda uyarı yapıldı.

Endonezya Meteoroloji, İklim ve Jeofizik Kurumu (BMKG) tarafından yapılan açıklamada, Maluku bölgesinde 6.1 büyüklüğünde deprem meydana geldiği bildirildi. 10 kilometre derinlikte kaydedilen depremin ardından tsunami potansiyelinin olduğu belirtildi. Tsunami uyarısının özellikle Seram Adası için geçerli olduğu vurgulanarak, "Lütfen sahilden uzaklaşın ve daha yüksek yerlere çıkın" denildi.

İlk açıklamada tsunami riskinin olmadığını belirten BMKG, daha sonra bir tsunami dalgasının potansiyel olarak tetiklenebileceğini belirtti.

Açıklamada, "Yapılan tsunami modellemesinin sonuçları, bu depremin tsunami riski taşımadığını, ancak deniz seviyesi gözlemlerine dayanarak deniz seviyesinin 0.5 metreye kadar yükseldiğini gösterdi" ifadelerini kullanıldı. 6.1'lik depremden sonra 13 artçı sarsıntı kaydedildiği aktarıldı.

Şu ana kadar depremde ölen ya da yaralanan olmazken, bazı binalar ve kamu tesislerinde hasar meydana geldiği belirtildi.

Asayiş Haberleri

"Sizi umreye götüreceğiz" yalanıyla vatandaşları 10 milyon TL dolandırdıkları iddia edilen şüpheliler: "Asıl mağdur biziz"
Bandırma ve Erdek’te rüşvet operasyonu: 7 gözaltı
İçişleri Bakanlığı: "Tasarruf tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanımız Ali Yerlikaya’nın talimatlarıyla, Bakanımızın araçları da dahil olmak üzere Bakan Yardımcılarımızın koruma araç ve koruma polis sayıları azaltılmıştı...
1 Mayıs gösterileriyle ilgili gözaltına alınan 65 kişi adliyeye sevk edildi
Gönen’de geniş çaplı huzur uygulaması
İzmir’deki internet sitesi dolandırıcılığı olayına 7 tutuklama
İçinde öğrencilerin bulunduğu servis aracına sopalı saldırı olayının şüphelileri adliyeye sevk edildi
Kırşehir’de 2 araçta 3 organizatör ve 23 Suriyeli düzensiz göçmen yakalandı
Kaybolan yaşlı adam 20 saat sonra sağ bulundu
Otomobille çarpışan motosiklet sürücüsü havaya savruldu