Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez: "Sanayiyle ilgili önemli gördüğüm iki hususa daha değinmek istiyorum. 2018’de hatırlarsınız Son Kaynak Tedarik Tarifesini açıkladığımızda piyasaya bunu tedirginlikle karşıladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez: 'Sanayiyle ilgili önemli gördüğüm iki hususa daha değinmek istiyorum. 2018'de hatırlarsınız Son Kaynak...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez: "Sanayiyle ilgili önemli gördüğüm iki hususa daha değinmek istiyorum. 2018'de hatırlarsınız Son Kaynak Tedarik Tarifesini açıkladığımızda piyasaya bunu tedirginlikle karşıladı. Ancak bunun sanayicilerimizin faydasına olacağını o günlerde anlattık. Çünkü piyasa verimliliğini ilk sunduğumuz kesimimiz sanayicilerimiz. Eğer mekanizmalarımızdan biri fayda sağlıyorsa önceliğimiz sanayicilerimizdir. Tarifede kalmak yerine piyasadan elektrik alan sanayicilerimiz, geçen yıl toplamda 400- 450 milyon lira daha az ödedi."

Ekonomi Haberleri

ASO Yönetim Kurulu Başkanı Ardıç: “İhracata değil, daha fazla döviz kazancı sağlayacak süreçlere ve iş birliklerine odaklanmalıyız”
İş Enerji, iki yeni rüzgâr enerji santraliyle kapasitesini 1000 MW’a çıkardı
Osmaniye’de sağanak tarım arazilerine zarar verdi
Altıntaş’ta bitki koruma ürünleri ve gübre satış bayileri denetlendi
Diyarbakır’da matbaacılık sektörüne dijitalleşme etkisi
Osmancalı Yunusemre ile kalkınıyor
ING Türkiye, Yeşil Ofis Diploması aldı
Sarma-Davutlar Barajı yıl sonuna tamamlanacak
MSKÜ’de 7’inci geleneksel kariyer günleri
Çiftçiler buğday fiyatlarının açıklanmasını bekliyor