Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Kocaeli'nde

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, TÜMSİAD Kocaeli Şubesi'ni ziyaret etti

KOCAELİ (AA) - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Kocaeli Şubesi'ni ziyaret etti.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, ziyarette TÜMSİAD Kocaeli Şube Başkanı Erdoğan Yılmaz, Bakan Yıldız'a dernek çalışmalarına ilişkin bilgi verdi.

Bakan Yıldız, burada yaptığı konuşmada, TÜMSİAD Kocaeli Şubesi'ni ziyaretten memnuniyet duyduğunu belirterek, hükümet olarak sivil toplum kuruluşlarının görüşlerini önemsediklerini kaydetti.

Valli Hasan Basri Güzeloğlu da Kocaeli'nin çok önemli bir üretim merkezi olduğunu ifade ederek, 2023 hedeflerine  ulaşılmasında üretim sektörünün büyük katkısının olacağını vurguladı.

- Tatlıya Bakan Yıldız'ın soyadı verildi

Şube başkanı Yılmaz ise Yıldız'a ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, şunları kaydetti:

"Özellikle Türkiye'nin son günlerde meydana gelen kazalardan sonra halkın acısını üstlenen, halkla beraber olan, sevgisini kazanmış bakanımızı Kocaeli'nde ağırladığımız için onur duyuyoruz. Sivil toplum kuruluşları olarak çalışmalarınızı takdirle karşılıyoruz. Arkadaşlarımız Gaziantep’te markalaşmış Fıstıkzade tatlısının distribütörlüğünü aldı. Sizin adınıza özel bir tatlı yaptırdık, Fıstıkzade Kocaeli'nde 2 tane adı olsun, bunun adını gönüllerde taht etmiş 'yıldızlaşmış yıldız' tatlısı koyalım dedik ve bundan sonra da Türkiye'de 'yıldız tatlısı' olarak satışı yapılacak. Yıldız tatlısını ilk kez size tattıracağız ve bugün bizim için önemli bir gündür. Tatlımızın diğer adını da söyleyeyim, Türkiye'de vali kebabı var ama vali tatlısı yoktu. Valimizin gelmesiyle 'biz vali tatlısı yapacağız ve Türkiye’de vali tatlısı yenilecek'."

Konuşmaların ardından Yılmaz, Bakan Yıldız'a "Yıldız tatlısı" ikram etti.

 

Siyaset Haberleri

Altun, AK Parti’den CHP’ye borçsuz bir belediye bıraktı
Hamas, ateşkes teklifine yazılı yanıt verecek
TBMM Başkanı Kurtulmuş, CHP Genel Başkanı Özel’i ziyaret etti
Başkan Köksal, “Emeğin, emekçinin ve dayanışmanın günü kutlu olsun”
MHP Lideri Bahçeli: “Biz siyaseti mertçe yaparız, adam gibi yaparız”
Bakan Özhaseki: “Sene sonuna kadar 200 bin konut teslim edeceğiz”
Kuşadası Belediyesi heyeti Batum’da
Kasapoğlu’ndan CHP’li belediyelerin ‘borç pankartına’ yanıt: “Mazeretin arkasına sığınamazsınız”
Başkan Aras’tan 1 Mayıs mesajı
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Özbekistan’a gidiyor