Engellilerden Vali Yardımcısı Özdemir’e Ziyaret

10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı özel bakım merkezlerinde kalan engelliler Erzurum Vali Yardımcısı...

10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı özel bakım merkezlerinde kalan engelliler Erzurum Vali Yardımcısı Hatice Bayar Özdemir ziyaret ederek, Özdemir'in resminin bulunduğu el sanatları tabloyu hediye ettiler.

Ziyarette Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Tamer Ekinci ve Özel Bakım Merkezi yöneticileri ve engelliler katıldı.

Özdemir, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, engelliler haftasının engelli sorunları konusunda farkındalık oluşturulması ve empati yapmak açısından önemli olduğunu ifade etti.

Engelli erişebilirliği konusundaki çalışmaları önemsediklerini belirten Özdemir, yaşam alanlarının engellilerin kullanımına uygun olması yönündeki çalışmaların artarak devam ettiğini söyledi.

ENGELLİLER KONUSUNDA EMPATİ OLUŞTURULMALI

Engelli haftasını kutlamaktan çok bu alanda empati oluşturulmasının gerekliliğine değinen Özdemir, " Yaşam alanlarının engellilerin kullanımına uygun olması konusundaki çalışmalarımız Aile ve Sosyal Politikalar il Müdürlüğümüz koordinesinde devam ediyor. Önemli olan engellilerin ne hissettiğini bilmek, empati yapmak. Engelliler haftası bu açıdan önem arz ediyor. Engelsiz bir kent için ilgili kurumların koordinasyon kurması noktasındaki projelerimizi hayata geçireceğiz" dedi.

Özdemir, ziyarette ayrıca engellilerle tek tek ilgilenerek, yetkililerden engelliler konusunda bilgi aldı.

İl Müdür Yardımcısı Ekinci ise engelli erişebilirliği konusunda yeni komisyonlar oluşturulacağını belirterek, belediyeler ve diğer kurumlarla koordinasyonların devam edeceğini ifade etti.

Konuşmaların ardından engelliler Vali Yardımcısı Özdemir'e, Özdemir'in resminin bulunduğu el sanatları tabloyu hediye ettiler.

Yerel Haberleri

Nisan doğumlu yaşlılara toplu kutlama
Kızılay Sungurlu’da Butik’i açıyor
Vatandaş, belediye ve özel idareyi valiye şikayet etti: "Köpek sorunuyla ilgilenmiyorlar"
Hisarcık Çırak öğrenci çalıştıran iş yerleri denetlendi
Başkan Dinçer: “Her geçen gün büyüyen şehrimiz için yenilikçi projeler üretiyoruz”
Rizeli yazar Dursun Ali Taşçı son yolculuğuna uğurlandı
Jandarma’dan kan bağışı farkındalığı
Kuraklık her geçen gün etkili oluyor: Yağmur için dualar edildi, ekmekler dağıtıldı
Yazar Samiha Ayverdi eserleriyle anıldı
ETÜ YÖKAK tarafından 2 yıl süreyle akredite edildi