Erdemli'de çiftçilere bilgilendirme

MERSİN (AA) - Erdemli Ziraat Odası (EZO) ile Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğü 'Sert çekirdekli ürün yetiştiriciliği' konulu çiftçi eğitimi toplantısı gerçekleştirdi.Fakılı...

MERSİN (AA) - Erdemli Ziraat Odası (EZO) ile Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğü "Sert çekirdekli ürün yetiştiriciliği" konulu çiftçi eğitimi toplantısı gerçekleştirdi.

Fakılı Mahallesi'nde gerçekleştirilen eğitimde çiftçilere şeftali, kiraz, erik yetiştiriciliği, budama, hastalık, ilaçlama, sulama teknikleri hakkında bilgiler verildi.

EZO Başkanı Ahmet Öger, çiftçilerin bilgilendirilmesine yönelik bu tür eğitim toplantılarının her mahallede yapılacağını söyledi.

İlçede çiftçilerin her konuda bilgisine başvuracağı araştırma kurumunun bulunduğunu belirten Öger, şöyle devam etti:

"Burada çalışan mühendis arkadaşlarımız üreticilerimizin her zaman yanlarındadır. Bilinmesi gereken her konuda gidip sorabilirsiniz çünkü onlar başta bölge tarımı olmak üzere tüm ülke tarımının gelişmesi ve büyümesi için bilimsel araştırmalar yapıyorlar. Bu bilim yuvasından en iyi şekilde istifade etmemiz gerekiyor. Biz üreticilerimizi eğitimek  ve bilgi sahibi yapmak için ortak hareket ediyoruz. Çiftçimiz bize ne zaman gerek duyarsa  koşullar ne olursa olsun bizler sizlerin yanında olacağız. Bizler sizlere hizmet için görevdeyiz."

Güncel Haberleri

Yeni Malatyaspor U19 Takımı ligde kaldı
AK Partili Ölmeztoprak: "Kalıcı konutlar için kuralar devam edecek”
Yaralı şahin koruma altına alındı
Kontrolden çıkan cip yol kenarına savruldu: 4 yaralı
Polis memuru arazi kavgasında ağabeyini öldürdü
Malatya’da hacı adaylarına kurs verildi
Başkan Bayram, Doğanşehir Belediyesi’nin borcunu açıkladı
Arslantepe Höyüğü’nde yeni dönem kazı çalışmaları başlıyor
Başkan Taşkın: “Doğalgazsız mahalle bırakmayacağız”
Geçici konteyner iş merkezinde yaşanan 180 bin liralık hırsızlık esnafı bezdirdi