Ereğli'de tablet bilgisayar dağıtımı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Etyemez ve Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Erdem Ereğli'de tablet dağıtım törenine katıldı

KONYA (AA) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez ve Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Ereğli'de "Fatih Projesi" kapsamında öğrencilere tablet bilgisayar dağıttı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın, 81 ilde 17 Şubat tarihinden itibaren tablet dağıtım işlemini başlatmasıyla birlikte Konya merkez ve ilçelerinde de altyapısı tamamlanmış okullara tabletler dağıtılmaya başlandı.

Bu kapsamda Ereğli'deki tablet dağıtım törenine, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, AK Parti Konya Milletvekili Cem Zorlu, Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, Ereğli Kaymakamı Şakir Erden, Ereğli Milli Eğitim Müdürü Rahim Çimen, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Evren Nas, AK Parti Ereğli Belediye Başkan adayı Özkan Özgüven ve okul müdürleri ile öğrenciler katıldı.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Ereğli Lisesi'nde düzenlenen törende, öğrencilerin dağıtılan tabletlerle daha başarılı olacaklarını ifade etti.

AK Parti iktidarı ile hayal olan birçok şeyin gerçekleştiğini belirten Erdem, son 10 yıllık süreçte yapılan derslik sayısının Cumhuriyet tarihinde yapılan derslik sayısının yarısına tekabül ettiğini söyledi.

AK Parti Konya Milletvekili Cem Zorlu ise Ereğli’nin son 2,5 yıllık süreçte Ereğli’ye 250 derslik kazandırdıklarını aktardı.

Ereğli Kaymakamı Şakir Erden de eğitim alanında yapılan yatırımların göz ardı edilemeyecek düzeyde olduğunu belirterek, 10 yıldır tüm öğrencilerin kitaplarını okulun ilk gününde masalarında bulmalarının artı bir avantaj olduğunu dile getirdi.

Yerel Haberleri

Anesteziyoloji ve reanimasyon uzmanı göreve başladı
Yılmaz, yönetim kadrosunu açıkladı
İşleri artan hamalların günlük kazancı 3 bin liranın altına düşmüyor
Antalya’da hakim, savcı ve adliye personelini sevindirecek protokol
"Emek, sadece bir geçim kaynağı değil, aynı zamanda toplumun temel taşı ve kalkınmanın anahtarıdır"
Kuran-ı Kerim’i en güzel okumak için yarıştılar
Kütahya’da 505 kamu yatırımına 8 milyar 968 milyon TL’lik ödenek
Kütahya İl Özel İdaresi’nde Sosyal Denge Sözleşmesi imzalandı
Tarihi doku her duvarında kendini gösterecek
Tıp Fakültesinde bir hayırsever tarafından hücre kültürü laboratuvarı açıldı