Eriş: "Ödemiş-Söke arası ticaret kapıları açmalıyız"

Ödemiş Ticaret Odası Başkan Vekili Nuri Yaşayan ve Meclis Başkanı İbrahim Sürav ile birlikte Söke'yi ziyaret eden Ödemiş Ticaret Odası Başkanı Rıfat...

Ekonomi

Ödemiş Ticaret Odası Başkan Vekili Nuri Yaşayan ve Meclis Başkanı İbrahim Sürav ile birlikte Söke'yi ziyaret eden Ödemiş Ticaret Odası Başkanı Rıfat Eriş, "Ödemiş-Söke arasındaki ticaret kapılarını açmalıyız" dedi.

Ödemiş Ticaret Odası Başkanı Rıfat Eriş, Başkan Vekili Nuri Yaşayan ve Meclis Başkanı İbrahim Sürav ile birlikte Söke'de bir dizi ziyaretlerde bulundu. Ödemiş ekibi, Söke'de Ticaret Odası, Söke Ticaret Borsası, Söke Organize Sanayi Bölgesi ve Söke Belediyesini ziyaret edip incelemelerde bulundu. Söke Ticaret Odası Başkanı Haluk Kutlay, Başkan Vekili Erdinç Algür, Meclis Başkanı Veysel Kara ve Söke Meclis Üyelerinin karşıladığı ziyarette, Ödemiş-Söke arasında ticareti güçlendirmek için neler yapılabileceği yönünde istişarelerde bulunuldu. iki şehir arasında ağlar oluşturularak gerçekleştirilebilecek ticari faaliyetler hakkında fikir alışverişlerinde bulunuldu.

"Ticaret kapılarını açmalıyız"

Görüşme ile ilgili bilgi veren Rıfat Eriş şunları söyledi: "Ödemiş ve Söke birbirine çok benzeyen iki ilçedir. Geçmişte de ortak köklere sahip olan bu iki kurumsal odanın, birlikte yapacak olduğu çalışmalarla daha da güçleneceğini düşünüyorum. Kardeş oda olmuş bizlerin daha sık bir araya gelmesi gerekiyor. Ödemiş-Söke arasındaki ticaret kapılarını açmalıyız. Birlikte daha çok kazanabiliriz. Üyelerimiz arasında yapılacak olan ticarete ve ortak çalışmalara her zaman destekçiyiz. Hatta birlikte ihracat da yapmalıyız."

Kardeş odalar

Eriş, Söke Ticaret Odası Başkanı Haluk Kutlay'ın da "Birbirine benzer ürün desenlerine sahip iki şehrin, kardeş oda olmuş iki kurumunun gerçekleştirdiği karşılıklı ziyaretler, gücümüzü birlikteliğimizden aldığımız üyelerimiz için iş geliştirme ve yeni pazarlara açılabilme adına faydalı olacağı inancındayım" dediğini aktardı. Toplantının ardından iki kardeş odanın meclis ve yönetim kurulu üyeleri Söke Ticaret Borsasına geçerek Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ahmet Nejat Sağel'i makamında ziyaret etti. Ziyarette Ödemiş ve Söke'nin ticaretleri hakkında ve üyelere verilen hizmetler hakkında görüşüldü, fikir alışverişinde bulunuldu. Sonrasında Söke Ticaret Borsanın Pamuk Analiz Laboratuvarı, Zeytinyağı Analiz Laboratuvarı ve Buğday Analiz Laboratuvarı gezildi.

Söke gezisi

Söke Ticaret Borsası'ndan sonra hep birlikte Tarihi Kemalpaşa Evleri'ne gidilerek yenilenen yerler gezildi. Binaların doğru ellerde restorasyon yapılarak turizme ve ülkeye kazandırılması gerektiğini ve binaların yaşamaları için mutlaka kullanılmaları gerektiğini ileten görevliler yapmış oldukları restorasyon çalışmaları hakkında ve binaların tarihi geçmişleri hakkında bilgilendirmede bulundu. Daha sonrasında Söke Organize Sanayi Bölgesine geçilerek, Söke Ticaret Odası üyelerinden tekstil fabrikasının Söke şubesi ziyaret edildi. Firmanın üretim tesisi gezildi ve gerçekleştirilen faaliyetler hakkında bilgilendirmede bulunuldu. Ziyaretler sonunda Ödemiş Ticaret Odası Başkanı Rıfat Eriş, Başkan Vekili Nuri Yaşayan ve Meclis Başkanı İbrahim Sürav, Söke'ye yapmış oldukları ziyaretten, karılaştıkları misafirperverlikten ve bir araya gelmekten çok memnun olduklarını dile getirdi.

Eriş: "Ödemiş-Söke arası ticaret kapıları açmalıyız"

Eriş: "Ödemiş-Söke arası ticaret kapıları açmalıyız"

Ekonomi Haberleri

TÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Ağar: "Kamu İşverenleri Sendikası’nın bugün teklif sunduğu toplantıya biz gitmedik"
Akbank, yılın ilk yarısında ekonomiye 1 trilyon 980 milyar TL kredi sağladı
Isparta’ya özel teşvik sistemi tanıtıldı: 240 milyon TL’ye kadar destek
TÜHİS’ten hedeflenen enflasyon üzerinden zam teklifi
Kamu işçisinin sözleşme görüşmelerinde TÜHİS, ilk altı ay için yüzde 24, ikinci altı ay için yüzde 11, üçüncü altı ay için yüzde 10, dördüncü altı ay için yüzde 6 zam teklif etti.
IMF, Türkiye için büyüme tahminini açıkladı
Türk Eğitim-Sen 8. Dönem Toplu Sözleşme için 100’ü aşkın talep masada
Samsun bitkisel üretimde hedef büyüttü
Pegasus, havacılık ve savunma sektöründe ‘Yılın İşvereni’ seçildi
GTB, gıda sektörünü küresel pazarlara taşıyor