Erzurum Kongresi'nin 95. yıl dönümü

TBMM Başkanı Çiçek: 'Bunu yeni nesiller, hepimiz daha iyi bilelim, daha iyi yaşayalım diye Meclis Başkanlığı olarak destek veriyoruz. Bu münasebetle ilk defa bu kadar kapsamlı bir program yapıldı'

ERZURUM (AA) - Erzurum Kongresinin 95. yıl dönümü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Havuzbaşı Meydanı'nda düzenlenen ilk törende, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak ve 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Kamil Başoğlu, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Tören sunuculuğunu yapan İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Haşim Özcan'ın Erzurum hemşehrisi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, Erzurum Kongresi'ne katılan delegeler, şehitler ve Filistin'de hayatını kaybeden Müslümanlar anısına saygı duruşunda bulunulmasını anons etti. Ardından İstiklal Marşı okundu. İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları dolayısıyla 3 günlük ulusal yasın devam etmesi dolayısıyla bayraklar yarıya kadar çekildi.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in, günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından törene katılanlar Cumhuriyet Caddesi'nden yürüyerek Yakutiye Kant Meydanı'na geldi. Çiçek, cadde boyunca vatandaşı selamladı.

Çiçek ve beraberindekiler, Erzincan Belediyesi Mehter Takımı'nın gösterisini izledi. Kongrenin yıl dönümü dolayısıyla cumartesi günü kent meydanında açılan yerel ürün ve el sanatları sergisini gezen katılımcılar, Erzurum PTT Başmüdürlüğü tarafından Yakutiye Medresesi'nde düzenlenen Milli Mücadele Kongresi Pul Sergisi'nin açılışını yaptı.

Çiçek, sergi açılışında, bu etkinliklerin Erzurum Kongresi'nin 95. yıl dönümü dolayısıyla yapıldığını belirterek, "Bizim bakımımızdan anlamlı bir gün. Bunu yeni nesiller, hepimiz daha iyi bilelim, daha iyi yaşayalım diye Meclis Başkanlığı olarak destek veriyoruz. Valiliğimize Belediyemize. Bu münasebetle ilk defa bu kadar kapsamlı bir program yapıldı. İnşallah seneye daha görkemlisini yaparız. Hayırlı ve uğurlu olsun" dedi.

Katılımcılar pul sergisini ve Erzurum fotoğraflarından oluşan 23 Temmuz Sergisi'ni gezdi.

Güncel Haberleri

Kontrolden çıkan kamyon ortalığı savaş alanına çevirdi
Malatya’da 1 Mayıs kutlandı
Milletvekili Ölmeztoprak, “Şehrimizi hep birlikte ayağa kaldıracağız”
DAİMFED Malatya Şube Başkanlığına Kadircan Esen getirildi
Deprem bölgesinde inşaatlar yükseliyor
Dört aracın karıştığı kazada: 1 kişi yaralandı
Kan bağışına türkülü destek
Kontrolden çıkan araç refüje çarparak takla attı: 1 yaralı
Okul çevresinde açık alkol satışına: 2 gözaltı
Malatya SYDV ile 750 bin depremzedeye yardım ulaştı