Erzurum'daki atık su arıtma tesisi inşaatı

ERZURUM (AA) - Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Atıksu Arıtma Tesisi ile çevre kirliliğinin ortadan kalkacağını bildirdi.Sekmen, yaptığı açıklamada, kentin evsel ve endüstriyel...

ERZURUM (AA) - Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Atıksu Arıtma Tesisi ile çevre kirliliğinin ortadan kalkacağını bildirdi.

Sekmen, yaptığı açıklamada, kentin evsel ve endüstriyel atık sularını kullanılabilir su haline getirerek çevre kirliliğini engelleyecek olan Atıksu Arıtma Tesisi inşaatının hızla sürdüğünü belirtti.

Kentteki atık suları kullanılabilir hale getirerek, çevre kirliliğini engelleyecek olan tesisin inşaatının tamamlanmasının ardından eski su şebekesinin de yenileneceğini ifade eden Sekmen, şunları kaydetti:

"64 milyon 313 bin avroluk yatırım bedeline sahip Erzurum Atıksu Arıtma Tesisi'nin yüzde 85'i Avrupa Birliği ve yüzde 6'sı da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın hibesiyle sağlanıyor. Belediyemiz projeye yüzde 9 oranında katkıda bulunmaktadır. Burası dünyanın gelişmiş ülkelerinde uygulanan proses, makine ve ekipman teçhizatına sahip modern bir tesis olarak inşa ediliyor. Proje kapsamında şehirdeki mevcut  eski su şebekesinin yenileme çalışmalarına başlanacak. Avrupa çevre direktörlerinin yakından takip ettiği çalışmayla çevre kirliliği ortadan kalkacaktır."

Yerel Haberleri

Vatandaşlara yardım eli uzatıyor
Başkan Mandalinci Bodrum Gazeteciler Cemiyeti’ni ağırladı
Su birikintisine düşerek hayatını kaybeden Edanur toprağa verildi
İŞKUR Müdürü Sarıçam iş birliği ziyaretlerini sürdürüyor
Kafkametler’in kayıp 7 mürettebatını arama çalışmaları 163. günde sürüyor
Polis memuru Arslan, törenle son yolculuğuna uğurlandı
Sayıştay Başkanı Metin Yener Kars’ta
Eyyübiye Belediyesi mali durumunu kamuoyu ile paylaştı
Seyyid Tâhâ-i Hakkâri ve Seyyid Abdullah-ı Şemdini Hazretlerinin kabri yenileniyor
Yunusemre Belediyesinde engelli birimi hayata geçecek