Es Ağrılılardan 2 Eylül mesajı

Es Ağrılılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Şerif Karaca, 2 Eylül Eskişehir'in düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü sebebiyle...

Es Ağrılılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Şerif Karaca, 2 Eylül Eskişehir'in düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü sebebiyle bir mesaj yayımladı.

Yunanların Eskişehir'i işgal ederek harap duruma düşürdüğünden bahseden Mehmet Şerif Karaca, halkın kötü günleri tekrar yaşamaması dileğinde bulundu. Mesajının devamında 15 Temmuz tarihinde de vatandaşların bayrağına sahip çıktığını belirten Karaca, "20 Temmuz 1921 yılında, Yunanlıların işgal ettiği güzel şehrimiz Eskişehir, bir süre boyunca düşmanların karargahı oldu. Bu süre zarfında şehrimizi harap ettiler ama iman gücünü hesaba katmadılar. 2 Eylül 1922'de insanlarımızın büyük azmi ve birlik beraberlik ruhu, düşmanları geldiği gibi geri püskürtmüştür. Daha sonra şehrimiz ülkemizin en gözde illeri arasında yerini aldı. İşte birlik, beraberlik ve ülke sevgisi olan yerde, başarılmayacak hiçbir şey yoktur. 15 Temmuz'da da halkımız darbeye karşı, 2 Eylül'de olduğu gibi vatanına ve bayrağına sahip çıkmıştır. Bu vesile ile bütün Eskişehir halkının ve hemşehrilerimin Kurtuluş Günü'nü kutlarım. Rabbim bir daha bizlere böyle işgal günlerini göstermeyi nasip etmesin" ifadelerine yer verdi.

Yerel Haberleri

Bitlis Eren Üniversitesi öğrencilerinden, Filistin için 10 günlük oturma eylemi
Doktorlar bildiri yayınladı: “Gazze’de yaşanan işgali ve soykırımı reddediyoruz"
Prof. Dr. Özden; Tarihi şahsiyetlerin mezarları gün yüzüne çıkarılmalı
TTK işçi alımı kurasında kadın işçinin adı çıktı
Kars’ta üniversite öğrencileri İsrail zulmüne karşı eylem başlattı
Kastamonulu kadınlardan Avusturya çıkarması
Bitlis’te zorlu yayla muzu mesaisi başladı
Tokat’ta öğrenciler matematik ve teknolojideki yeteneklerini yarıştırdı
Aslan “Şehitlerimizin aileleri bizim için kutsal birer emanet”
Başkan Tatık, 1 Mayıs’ı personeli ve aileleriyle birlikte kutladı