Eskişehir Halkevi üyelerinden yardım kampanyası

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Halkevleri üyeleri, zor durumda olan Ezidi, Kürt ve Türkmenlere destek olmak amacıyla kent merkezinde gıda standı açtı. Gültepe Halkevleri Şube Başkanı Gül...

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Halkevleri üyeleri, zor durumda olan Ezidi, Kürt ve Türkmenlere destek olmak amacıyla kent merkezinde gıda standı açtı. 

Gültepe Halkevleri Şube Başkanı Gül Aldemir, İstiklal Mahallesi Adalar mevkisinde kurdukları stantların Ezidi, Kürt ve Türkmenlere destek olmak amacıyla açıldığını söyledi. 

Ortadoğu'nun sahip olduğu yeraltı zenginlikleri nedeniyle sömürgeci çatışmalardan kurtulamadığını belirten Aldemir, şunları kaydetti: 

"Emperyalistlerin savaş ve iç çatışmalarla petrolü ele geçirmeye dönük planları, milyonlarca insanın katledilmesine yol açarken milyonlarca insanı da yerinden ve yurdundan kopardı. Bölge etnik ve mezhepsel çatışmaların körüklenmesiyle yine kan gölüne döndürüldü. Halkları birbirine düşman eden politikacıların boşa çıkartılmasının yolu bölge halklarının dayanışması ve yardımlaşmasıdır."

Gül, yardım etmek isteyen vatandaşların stantların olmadığı günler Gültepe Halkevi ve Eskişehir Halkevi'ne yardım paketlerini bırakabileceklerini sözlerine ekledi. 

Yerel Haberleri

Adıyaman’da trafik denetimleri sıklaştırıldı
Kulu’da anaokulu öğrencilerinden Anneler Günü etkinliği
Trafik kurallarına uymamanın sonucu uygulamalı olarak gösterildi
Sürücüler trafik kuralları noktasında uyarıldı
Müftüler istişare için toplandı
Birleşik Krallık Ankara Büyükelçisi’nden Başkan Aras’a zZiyaret
Samsun’dan 850 hacı adayı kutsal topraklara gidecek
Engelli çocukların anneleri için özel etkinlik
Aksaray’da engelsiz yaşam merkezi yüzleri güldürüyor
ESOGÜ’de TÜİK Mikro Veri Araştırma Merkezi Tanıtıldı