Eskişehir'deki taraftar grupları arasındaki silahlı kavga

İki taraftar grubu arasında çıkan ve bir kişinin öldüğü, 5 kişinin yaralandığı silahlı kavgayla ilgili davanın karar duruşmasında tutuklu 3 sanık 55'er yıl hapis cezasına çarptırıldı

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de iki taraftar grubu arasında çıkan ve bir kişinin öldüğü, 5 kişinin yaralandığı silahlı kavgayla ilgili davanın karar duruşmasında 3 sanık, 55'er yıl hapis cezasına çarptırıldı

Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu sanıklar H.G, A.F.C. ve H.Ç. ile tutuksuz sanıklar S.K, M.D. ve B.T'nin avukatları hazır bulundu.

Tutuklu sanıklardan H.G, olayların aniden geliştiğini savunarak, "Ben otomobili kullanıyordum. Kimseyi öldürmedim, kimseye ateş etmedim. Böyle bir olay yaşandığı için pişmanım. Tahliyemi talep ediyorum" dedi.

Sanıklardan H.Ç. de araçla seyir halindeyken kendilerine ateş edildiğini iddia ederek, "Olayların bu noktaya geleceğini bilmiyorduk, çok pişmanım" diye konuştu.

Diğer tutuklu sanık A.F.C. de olayların aniden geliştiğini öne sürerek, "Öldürmek ya da yaralama gibi bir kastım yoktu. Zaten kendim teslim oldum. Keşke ben ölseydim de bu duruma gelmeseydim. Çok pişmanım" ifadelerini kullandı.

Mahkeme heyeti, oy çokluğuyla tutuklu sanıklar H.G, A.F.C. ve H.Ç'ye 55'er yıl hapis cezası verdi. Heyet ayrıca tutuksuz sanıklar M.D, S.K. ve B.T'nin ise beraatine hükmetti.

Zafer Mahallesi Derman Caddesi'nde 18 Ağustos 2013'te iki taraftar grubu arasındaki silahlı kavgada Semih Sözeri (19), hayatını kaybetmiş, Y.A (40), V.T (22), G.Ç (19), A.Ç (27) ve H.S. de (20) yaralanmıştı. Olayla ilgili gözaltına alınan 6 kişiden H.G, A.F.C. ve H.Ç. tutuklanmış, S.K, M.D. ve B.T. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Asayiş Haberleri

Pendik’te trafik kazası: 2’si ağır 4 yaralı
Vali Hatipoğlu: "Ampute olan yaralılarımız var ama yaralıların genel durumları iyi"
İzmir’de motosiklet belediye otobüsüne çarptı: 1 ölü, 1 ağır yaralı
Ayrıldığı eşini sokak ortasında bıçakla yaraladı
Dur ihtarına uymayan otomobil direğe çarparak durabildi
İki otomobilin çarpıştığı kazada 3 kişi yaralandı
Burdur’da kamyonetle çarpışan motosikletteki 2 çocuk ağır yaralandı
Burdur’da yaşlı adamı gasp edip tartaklayan şüpheli tutuklandı
Tokat’ta 5’i jandarma 7 kişinin yaralandığı patlamanın nedeni EYP olduğu ortaya çıktı
Vali Hatiboğlu açıkladı: 2 kişi gözaltında