Eskişehir’in içinde bulunduğu bölgede işsizlik oranı yüzde 8,2

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Eskişehir’in içinde bulunduğu bölgede; işsizlik oranı yüzde 8,2, istihdam oranı ise yüzde 50,7 ve işgücüne katılma oranını yüzde 55,2 olarak hesapladı.Türkiye İstatistik Kurumu, İşgücü İstatistikleri,...

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Eskişehir’in içinde bulunduğu bölgede; işsizlik oranı yüzde 8,2, istihdam oranı ise yüzde 50,7 ve işgücüne katılma oranını yüzde 55,2 olarak hesapladı.
Türkiye İstatistik Kurumu, İşgücü İstatistikleri, 2023 verilerini açıkladı. Buna göre Türkiye genelinde işsizlik oranı yüzde 9,4 seviyesinde olduğu açıklandı. TÜİK’e göre içinde Eskişehir’inde bulunduğu ve Bursa ile Bilecik illerini kapsayan bölgelerdeki ise işsizlik oranı yüzde 8,2 olduğu aktarıldı. Yine Eskişehir’in içinde bulunduğu bölgede istihdam oranı ise yüzde 50,7 olarak belirtilirken, işgücüne katılma oranı yüzde 55,2 olarak hesapladı.

Ekonomi Haberleri

Vodafone’dan Voleybol Milletler Ligi’ne özel hediyeler
Bakan Şimşek: "Yıl sonu enflasyon beklentisinde gerileme devam ederken, 12 ay sonrası beklenti ekim ayına kıyasla 12,1 puan azalarak yüzde 33,2 oldu"
Bakan Işıkhan: "Aile hekimlerinin reçete edebildiği ilaçların sayısını artıran yeni bir düzenleme yapıyoruz. 2 milyon vatandaşımız yeni ilaç düzenlemesinden faydalanacak."
Bakan Işıkhan, kronik Hepatit B, Hepatit D, diyabet ve kardiyoloji ilaçlarının, aile hekimleri tarafından, ilgili sağlık raporlu hastalara yazdırabilmenin önünü açtıklarını söyledi.
Bakan Işıkhan: "’Sağlık Uygulama Tebliği düzenlemeleri’ ile yıllık 3,2 milyar lira tasarruf sağlamış olacağız."
Aydem Perakende ve Gediz Perakende’den çiftçilere destek
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: "Mayıs ayında yıllık enflasyonun en yüksek seviyesine ulaştıktan sonra yılın kalan döneminde hızla gerilemesini bekliyoruz. Enflasyon gerçekleşmeleri de beklentileri etkiliyor, deze...
Akkök Holding’den 340 milyon dolarlık yatırım
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: "Yıl sonu enflasyon beklentisinde gerileme devam ederken, 12 ay sonrası beklenti ekim ayına kıyasla 12,1 puan azalarak yüzde 33,2 oldu."
Siemens 2024 yılı güçlü büyüme beklentisini koruyor