ETÜ’lü öğrenciler teknoloji yarışmasında

Huawei ve UNESCO Küresel Eğitim Koalisyonu iş birliğiyle düzenlenen Huawei ICT Innovation 2024 Ulusal Türkiye Finali’nde Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) öğrencileri yarışacak.ETÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü akademisyenlerinden Dr....

Huawei ve UNESCO Küresel Eğitim Koalisyonu iş birliğiyle düzenlenen Huawei ICT Innovation 2024 Ulusal Türkiye Finali’nde Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) öğrencileri yarışacak.
ETÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Merve Yıldırım’ın danışmanlığındaki 4 öğrenci elemeleri geçerek Avrupa Finali’nde yarışmaya hak kazandı. Öğrencilerden Mehmet Emin Bastem ve Kadirhan Özdemir “Computing” alanında, Arda Süerdem “Cloud” alanında, Özcan Ersan ise “Network” alanında yarışmaya katılacak.
İnovasyon tarafında ise Kübra Keskin, İlayda Ayvaz ve Meryem Yazıcı’nın yer aldığı "ETUAIgronomists" Takımı Türkiye Finali’nde 4. Olarak, Mart’ta yapılacak olan Avrupa Bölge Finali’nde yarışmaya hak kazandı.
Geçen yıl İtalya’da düzenlenen Huawei ICT Competition Avrupa Finali bu yıl 20-22 Mart tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilecek. Öğrenciler Avrupa Bölge Finalide başarı elde etmeleri halinde mayıs ayında Çin’de gerçekleştirilecek olan Global Final’de ülkemizi ve ETÜ’yü temsil edecekler.

Teknoloji Haberleri

Bitlis Eren Üniversitesi folklor ekibi birinci oldu
Cumhurbaşkanı Erdoğan çağrı yaptı, Togg zırhla kaplandı
Deprem bölgesinde heyelan riski modellemesi
BUÜ’den dijital sektöre nitelikli personel yetiştirecek protokol
Hakkarili kaşif TEKNOFEST’e davet edildi
Pamukkale Teknoknet’in Polonya’da açılan kontak ofisi, Türkiye’nin teknoloji liderliğini güçlendirecek
GAMEON PUBG: BATTLEGROUNDS Turnuvası başlıyor
MAKÜ öğrencileri, Mehmet Akif Ersoy’un yapay zeka modelini oluşturdu
"AI’NTEP Yapay Zeka Festivali" Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde gerçekleştirildi
Türk müziğinin ineklerin süt verimini artırdığı akademik olarak ispatlandı