EÜ’den Türkiye’nin ilk CORNET projesi

Egeli bilim insanları tarafından hazırlanan hafif sanayi rekabet gücünü artırmaya yönelik proje Türkiye'de desteklenen ilk Avrupa Birliği CORNET projesi...

Egeli bilim insanları tarafından hazırlanan hafif sanayi rekabet gücünü artırmaya yönelik proje Türkiye'de desteklenen ilk Avrupa Birliği CORNET projesi oldu.

Ege Üniversitesi (EÜ) Mühendislik Fakültesi Deri Mühendisliği Bölümü, Uşak Karma Deri Organize Bölgesi, Polonya Tekstil Derneği, Polonya Deri Sanayi Enstitüsü ve Cracow Ekonomi Üniversitesi ortaklığında gerçekleştirilen "Hafif Sanayi için Kullanıcı ve Çevre Dostu, Mikrobiyolojik Aktif Malzemelerin Geliştirilmesi" isimli hafif sanayi rekabet gücünü artırmaya yönelik Avrupa Birliği CORNET projesi, 635 bin Euro bütçe ile kabul edildi. Deri Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Candaş Adıgüzel Zengin yürütücülüğünde yapılan proje, Türkiye'nin ilk CORNET projesi olma özelliği taşıyor.

"Ülkemizin ilk CORNET projesi oldu"

Proje ekibini makamında ağırlayan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, "Deri Mühendisliği bölümümüzün ulusal ve uluslararası paydaşlarıyla gerçekleştirdiği, "Hafif Sanayi için Kullanıcı ve Çevre Dostu, Mikrobiyolojik Aktif Malzemelerin Geliştirilmesi" projesi, ülkemizin ilk CORNET projesi oldu. CORNET Programı ile KOBİ'lerin rekabet öncesi kapasitelerini artıracak ihtiyaçlarına yönelik projelerin desteklenmesi hedefleniyor. Bu bağlamda proje ekibimiz önemli bir çalışmaya imza attılar. Kendilerini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. İlklerin ve enlerin üniversitesi olmaya devam edeceğiz" dedi. Proje ekibinde; EÜ Deri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Behzat Oral Bitlisli ve Proje Yürütücüsü Doç. Dr. Candaş Adıgüzel Zengin'in yanı sıra bölüm öğretim üyeleri Prof. Dr. Mete Mutlu, Prof. Dr. Hasan Özgünay ve Doç. Dr. Hüseyin Ata Karavana yer alıyor.

EÜ’den Türkiye’nin ilk CORNET projesi

EÜ’den Türkiye’nin ilk CORNET projesi

Teknoloji Haberleri

Şehirdeki sorunlara yapay zeka ile çözüm ürettiler
Çocuklar Mercan’da ilk kez ’Gece Gözlem Etkinliği’ne katıldı
Türkiye kompozit üssü olacak
‘Deprem kara kutu sistemi’ afet esnasındaki 4 risk faktörünü engelleyecek
Dünyaca ünlü fizikçiler Fethiye’de buluştu
Çilimli’de bilim fuarı açıldı
Teknolojik atıklar geri dönüşüm ile giysiye dönüştü
En çok kiralama teknoloji ürünlerinde yapılıyor
DENİB’in genç buluşçuları ödülleriyle buluştu
Bilim Merkezi ilk etkinliğe ev sahipliği yaptı