EXPO Konseyi toplandı

EXPO Konseyi 6. toplantısı, Antalya Valisi Sebahattin Öztürk başkanlığında yapıldı

ANTALYA (AA) - EXPO Konseyi 6. toplantısı, Antalya Valisi Sebahattin Öztürk başkanlığında gerçekleştirildi.

Antalya Sera Otel'de gerçekleştirilen toplantıda, 23 Nisan 2016'da açılması planlanan "çocuk ve çiçek" temalı botanik EXPO 2016 ile ilgili devam eden proje ve yapım işleri hakkında konsey üyelerine bilgi verildi.

 Toplantıda konuşan Öztürk, EXPO alanı içerisindeki idari binanın onarım işlerinin tamamlandığını, binanın 18 Nisan Cuma günü Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker'in katılımıyla açılacağını bildirdi.

Dışişleri Bakanlığından gelen liste doğrultusunda 186 ülkeye davet mektubunun iletildiğini belirten Öztürk, büyükelçi ve dışişleri bakanlıkları nezdinde ikili görüşmelerin devam ettiğini söyledi.

EXPO 2016 Dış İlişkiler Çalışma Grubu üyesi ve Antalya Tanıtım Vakfı Başkanı Nizamettin Şen de Türkiye'nin kelebek zenginliği açısından ikinci ilinin Antalya olduğunu, şehirde 180 tür kelebek türünün bulunduğunu vurgulayarak, EXPO 2016 alanı içerisinde bir kelebek serası yapılabileceğini kaydetti.

Şen, "Kelebek zenginliğimiz bölgemizde büyük cazibe yaratıyor. Kelebek serası Antalya EXPO'suna büyük değer katabilir, gelecekte de çok şey kazandırabilir. Böyle bir sera EXPO’ya büyük bir yük oluşturmaz" dedi.

EXPO 2016 Dış İlişkiler Çalışma Grubu Başkanı Osman Bağdatlıoğlu da 24-25 Mayıs tarihlerinde yapılacak Çiçek Festivali'nde EXPO 2016 Antalya Ajansı'nın da olması gerektiğini ifade etti.

EXPO 2016'ya hazırlık için Antalya'nın "Çiçek Açan Şehirler Yarışması ve Yeşil Şehir Antalya" yarışmalarına hazırlanılabileceğini belirten Bağdatlıoğlu, bu tür yarışmaların EXPO'nun şehirle bütünleşmesi açısından önem taşıdığını söyledi.

Konuşmaların ardından 4 projenin yönetim kuruluna sunulması konsey üyelerinin onayına sunuldu ve oybirliği ile kabul edildi.

Vali Öztürk'ün başkanlık yaptığı 54 üyeli EXPO 2016 Antalya Konseyinde 5 bakanlığın temsilcisinin yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, bazı kamu kurum müdürleri ve Antalya'nın ilçe belediye başkanları bulunuyor.

Ekonomi Haberleri

Corendon’un ilk Brüksel uçuşuna görkemli karşılama
Ticaret Bakanlığı: "İsrail ile ihracat ve ithalat tamamen durduruldu"
Ticaret Bakanlığı: “İsrail ile ihracat ve İthalat tamamen durduruldu”
Turkcell’in Yeni Yönetim Kurulu belli oldu
Egeli Kadın Girişimciler 15 Mayıs’ta Kuşadası’nda buluşuyor
Milas Belediyesi’nden üreticilere ata tohumdan üretilen fide desteği
Başkan Arslan, Çameli’nin güçlü kadınlarını yalnız bırakmadı
Pamukkale Belediyesi 1. taksit ödemeleri için uyardı
Karabük’e 335 milyon lira ödenek tahsis edildi
Öğrenciye ‘Sakız’ parasına ulaşım hizmeti