Filistin'e ilaç yardımı için toplanan miktar 10 milyon lirayı aştı

Sosyal Güvenlik Kurumu önderliğinde Filistin için başlatılan ilaç yardım kampanyasında toplanan paranın 10 milyon lirayı aştığı bildirildi.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) önderliğinde Filistin için başlatılan ilaç yardım kampanyasında toplanan paranın 10 milyon lirayı aştığı bildirildi. 

SGK'dan yapılan yazılı açıklamada, sıhhat sektöründe etkinlik gösteren hastane, dernek, federasyon ve ilaç üreticisi şirketler sebebi ile da desteklenen Filistin'e yönelik düzenlenen ilaç yardım kampanyasında toplanan miktarla ilgili bilgi verildi. 

Türk Kızılayının İstanbul depolarında toplanan ilaç ve tıbbi malzemelerin, Gazze'ye ulaştırılabilmesini teminen, ilgili makamlardan resmi izin alma sürecinin devam ettiği kaydedilen açıklamada, 'Filistin'e ilaç yardımı için toplanan miktar, 10 milyon lirayı aşmıştır. Hava piyasasının kapalı olması nedeniyle ilaç yardımı ihtiyaç sahiplerine henüz ulaştırılamamıştır. Yardımın deniz yoluyla taşınabilmesi anlamında Dışişleri Bakanlığınca diplomatik çabalar sürdürülmektedir' denildi.

Yaşam Haberleri

Bayburt için kuvvetli yağış uyarısı
Erzincan için kuvvetli yağış uyarısı
Elazığ’da sağanak etkili oldu
Meteorolojiden Güneydoğu Anadolu için ‘sağanak’ yağış uyarısı
Meteorolojiden Elazığ için sağanak uyarısı
Karaman’da sağanak etkili oldu, araçlar yolda mahsur kaldı
Eskişehir’de aralıklı sağanak yağış uyarısı
Elazığ’da ŞAP’a geçit yok
Adıyaman’da şiddetli yağmurda sokaklar göle döndü
Nevşehir’de sağanak ulaşımda aksamalara neden oldu