Finansal İstikrar Komitesi’nin yedinci toplantısı gerçekleştirildi

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, küresel ve yerel ekonomik görünüm ile bankacılık sektörü ve sermaye piyasalarına ilişkin genel durumların detaylıca...

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, küresel ve yerel ekonomik görünüm ile bankacılık sektörü ve sermaye piyasalarına ilişkin genel durumların detaylıca ele alındığı Finansal İstikrar Komitesi'nin yedinci toplantısının gerçekleştirildiğini bildirdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, uluslararası platformda yaşanan gelişmeler ve küresel kriz sonrasında ortaya çıkan gereksinimler doğrultusunda sistemik riskin izlenmesi ve önlenmesi ile risk yönetimi alanında koordinasyonu sağlamak amacıyla kurulan Finansal İstikrar Komitesi'nin yedinci toplantısına başkanlık etti. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı İbrahim Ömer Gönül'ün de katıldığı toplantıda, küresel ve yerel ekonomik görünüm ile bankacılık sektörü ve sermaye piyasalarına ilişkin genel durum detaylıca ele alındı.

Ekonomi Haberleri

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi arttı
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un açıklamasına göre ’Milliyet farkı’ ödemesi alan firmaya 54 bin 694 TL idari ceza kesildi. Alınan ücret farkı müşteriye iade edildi.
Turizmde birinci çeyrek geliri 8 milyar 784 milyon 800 bin dolar oldu
H-ÜFE yıllık yüzde 85,41 arttı
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy: "İlk çeyrekte 8,8 milyar dolar rekor turizm geliri elde edildi"
Dış ticaret açığı Mart ayında yüzde 12,4 azaldı
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy: "2024 yılı ilk çeyreğinde ziyaretçi sayısı geçen seneye göre yüzde 16,7 artarak 9 milyon 68 bin oldu. Yılsonu hedefi olan 60 milyon ziyaretçi hedefine uyumlu şekilde ilerliyoruz...
Ekmeğe zam yolda
Gastronomi şehrinin yöresel lezzetleri, depremzede kadınların elinde sofralara taşınıyor
Turizmde birinci çeyrek geliri 8 milyar 784 milyon 800 bin dolar oldu