Fizik tedavi ünitesinde hasta yoğunluğu

BİTLİS (AA) - Bitlis Devlet Hastanesi Başhekimi Erdal Dilekçi, bölgede özellikle kireçlenme ile kas iskelet sistemi hastalıklarının yaygın olması nedeniyle, fizik tedavi ünitesinde hasta yoğunluğu...

BİTLİS (AA) - Bitlis Devlet Hastanesi Başhekimi Erdal Dilekçi, bölgede özellikle kireçlenme ile kas iskelet sistemi hastalıklarının yaygın olması nedeniyle, fizik tedavi ünitesinde hasta yoğunluğu yaşandığını söyledi.

Dilekçi, gazetecilere yaptığı açıklamada, hastanede 4 fizik tedavi uzmanının görev yaptığını belirterek, fizik tedaviye ait 20 yataklı servisin bulunduğunu bildirdi.

Her gün ortalama 80 hastayı tedaviye alacak şekilde tedavi düzenlerinin bulunduğunu ifade eden Dilekçi, şöyle konuştu:

"Bölgede özellikle kireçlenme dediğimiz dejeneratif eklem ve kas iskelet sistemi hastalıklarının yaygın olması nedeniyle, fizik tedavi ünitemize hasta yığılması oluyor. 3 ay sonrasına bile gün vermeye başladık. Bölgemizdeki diğer 2 hastanede de fizik tedavi ünitesi var. Ancak en donanımlı fizik tedavi ünitesi hastanemizde olduğu için hastalar burayı tercih ediyor. Bu sorunları daha öncesinde farklı şekillerde çözmeye çalışmıştık. Ancak yatak sıkıntısı var. Özellikle rehabilitasyon, felçli ve ortopedik hastalarımızda sıkıntı olabiliyor. Ortopedide ameliyat olan hastalar, rehabilitasyon için fizik tedavi merkezine geliyor. Dolayısıyla burada zaman ve yatak sıkıntımız oluyor. Serviste yatak sayısını artırma ve üniteyi yeni bir alana taşıma çalışmalarımız var."

Türkiye'de hiçbir devlet hastanesinde olmayan bir çalışma yaparak fizik tedavi ünitesini gece çalışır hale getirmeyi planladıklarını bildiren Dilekçi, bunu daha önceden tomografi ve MR birimlerinde uyguladıklarını ve verim aldıklarını dile getirdi.

Bu uygulamayla halkın hizmet alımının daha kaliteli hale geldiğini bildiren Dilekçi, "Bunu fizik tedavi ünitesinde de uygulayacağız. Burada personel, alet ve doktordan dolayı sıkıntımız yok. Burada çok teşekküllü bir fizik tedavi ünitemiz var. Tek eksiğimiz fiziki ve çalışma alanımızın geniş olmaması. Bu konularda çalışmalarımız yürütüyoruz" diye konuştu.

Hastanedeki 2 poliklinikte günde yaklaşık 100 hastaya bakıldığını ancak bunların hepsinin fizik tedaviye alınmadığını kaydeden Dilekçi, fizik tedaviden daha önce insanlara ilaç, diz içine ve yumuşak dokulara enjeksiyon tedavisi uyguladıklarını ifade etti.

Dilekçi, "Üniteye günde 100 hasta giriyor. Bir hasta ortalama 2 ile 3 hafta arasında tedavi alıyor. Bu sirkülasyonu hızlandırmak lazım" dedi.

Yerel Haberleri

Başkan Şerifoğulları, Kent Müzesi’ni inceledi
Vatandaşlar trafik konusunda bilgilendirildi
Erzurum için yağmur uyarısı
Çal köyünde 5 bin kişilik köy hayrı düzenlendi
Gondola binebilmek için iskelede dakikalarca sıra beklediler
Porsuk Çayı’ndaki köprüde fotoğraf çekenler yoğunluk oluşturdu
ESO model fabrika ile firmalarda yüzde 200 verimlilik artışı sağlandı
Başkan Kurt yağmur duasına katıldı
Başkan Tutdere’den su kesintisi açıklaması
Şahinbey Belediyesi temizlik videosuyla gündem oldu