Fransa’da öğrenci ve velilerden protesto

Fransa'nın başkenti Paris'te okullarının bakımsız olduğu gerekçesiyle başka okullara gönderilen lise öğrencileri ve veliler Rebuplique Meydanı'nda protesto...

Fransa'nın başkenti Paris'te okullarının bakımsız olduğu gerekçesiyle başka okullara gönderilen lise öğrencileri ve veliler Rebuplique Meydanı'nda protesto gösterisi düzenledi.

Fransa'nın başkenti Paris'te 7 meslek lisesinin kapatılarak öğrencilerin başka okullara yerleştirilmesi kararının ardından 780 öğrenci ve velileri Rebuplique Meydanı'nda protesto gösterisi düzenledi. Sarı yeleklilerin de destek verdiği gösteride öğrenciler başka okullardan da kendilerine destek verilmesi çağrısı yaptı. Polis, çıkabilecek olaylara karşı sıkı güvenlik önlemleri aldı.

Yetkililer meslek liselerinin kapatılma nedeni olarak, okulların bakımsız olduğunu ve gerekli çalışmaların yapılması için kapatılma kararı alındığını söylerken, öğrenci ve veliler ise kararın Paris'teki meslek liselerinin kapatılıp öğrencilerin banliyölerdeki liselere gönderilmesi için alındığını ileri sürüyor. Banliyölerdeki liselerin başarısız eğitim vereceği konusunda endişe duyduklarını dile getiren veliler meslek liselerinin kapatılmaması için sendikalardan da destek istiyor.

Asayiş Haberleri

İki otomobilin çarpıştığı kazada 2’si çocuk 3 kişi yaralandı
Antalya’da Nisan ayında 1 kilogram uyuşturucu ele geçirildi, 53 kişi tutuklandı
Bingöl Havalimanında valizler içerisinde uyuşturucu madde ele geçirildi
Kadir İstekli ve Yusuf Ziya Gümüşel, yeniden hakim karşısında
Bursa’da kamyon altında kalarak hayatını kaybeden kadın toprağa verildi
Beyşehir gölünde yasa dışı avlananlar ve satış yapanlara ceza
Bahçelievler’de ’makas" faciası: Motosiklet sürücüsü bariyere çarptı, arkadaşı hayatını kaybetti
Mayıs ayı il güvenlik, asayiş ve koordinasyon toplantısı
Ataşehir’de fide hırsızlığı: Domates fidelerini çalıp kayıplara karıştı
Bakan Güler, kuvvet ve birlik komutanlarıyla toplantı yaptı