"GAP Entegre Kırsal Kalkınma Programı Hasankeyf Kırsal Turizm Çalıştayı"

BATMAN (AA) - Hasankeyf Kaymakamlığınca düzenlenen 'GAP Entegre Kırsal Kalkınma Programı Hasankeyf Kırsal Turizm Çalıştayı' devam etti.Batman'da bir otelde düzenlenen çalıştayda konuşan...

BATMAN (AA) - Hasankeyf Kaymakamlığınca düzenlenen "GAP Entegre Kırsal Kalkınma Programı Hasankeyf Kırsal Turizm Çalıştayı" devam etti.

Batman'da bir otelde düzenlenen çalıştayda konuşan Vali Azmi Çelik, bölgenin turizm ve tarım alanında son derece önemli değerlere sahip olduğunu söyledi.

Çelik, bölgeye son yıllarda uygulanan yeni teşvik sistemiyle sanayi anlamında çok önemli mesafelerin katedildiğini ifade etti.

Çelik, Ilısu Barajı'nın yapımı dolayısıyla bir bölümü sular altında kalacak olan Hasankeyf için turizm alanında yeni alternatiflerin üretilmesi gerektiğini vurgulayarak şöyle konuştu:

"Hasankeyf'in turizme ilave olarak tarımsal alanda da yeni alternatif sayılabilecek ürünlerle birlikte kendisini ön plana çıkarabilmesi bizim için çok önemlidir. GAP idaremizin ilçemiz için ayırmış olduğu bütçe çerçevesinde ilerleyen yıllarda çok önemli projeler hayata geçirilecektir. Hasankeyf mevcut devam eden yatırımlara ilave olarak yeni tesisler ve yeni geçim kaynakları bulma imkanına sahip olacak."

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA)  Genel Sekreteri Dr. Tabip Gülbay,  DİKA olarak yaklaşık 2 milyon lira kaynağı Hasankeyf Üçyol köyünde yapılacak olan "Ekolojik Köy Projesine" aktarmayı düşündüklerini ifade etti.

Kaymakam Temel Ayca, Hasankeyf’in tanıtımı, Ilısu Barajı, taşınacak tarihi eserler ve ekolojik Üçyol köyü hakkında sunum yaptı.

Yerel Haberleri

Vatandaş, belediye ve özel idareyi valiye şikayet etti: "Köpek sorunuyla ilgilenmiyorlar"
Hisarcık Çırak öğrenci çalıştıran iş yerleri denetlendi
Başkan Dinçer: “Her geçen gün büyüyen şehrimiz için yenilikçi projeler üretiyoruz”
Rizeli yazar Dursun Ali Taşçı son yolculuğuna uğurlandı
Jandarma’dan kan bağışı farkındalığı
Kuraklık her geçen gün etkili oluyor: Yağmur için dualar edildi, ekmekler dağıtıldı
Yazar Samiha Ayverdi eserleriyle anıldı
ETÜ YÖKAK tarafından 2 yıl süreyle akredite edildi
ETÜ’lü Muhammet Ali Hırvatistan’dan gümüş madalya ile döndü
244 aydır devam eden anma programı