GAP Eylem Planı

SİİRT (AA) - Siirt Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı Güven Kuzu, 'Yeni GAP Eylem Planı'nın çözüm süreciyle birlikte hayata geçirilmesi bölgede ciddi bir değişim ve dönüşüm sağlayacaktır'...

SİİRT (AA) - Siirt Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı Güven Kuzu, "Yeni GAP Eylem Planı'nın çözüm süreciyle birlikte hayata geçirilmesi bölgede ciddi bir değişim ve dönüşüm sağlayacaktır" dedi.

Kuzu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Başbakan Davutoğlu'nun 8 Mart'ta Mardin'de açıkladığı 2014-2018 GAP Eylem Planı'nda yapılacak yaklaşık 27 milyar liralık kamu yatırım harcamalarının hem bölgede hem de Siirt'te büyük heyecan yarattığını söyledi.

 GAP Eylem Planı'nın beş ana başlığından birinin de ekonomik kalkınmanın hızlandırılması olduğunu belirten Kuzu, "Yeni GAP Eylem Planı'nın çözüm süreciyle birlikte hayata geçirilmesi bölgede ciddi bir değişim ve dönüşüm sağlayacaktır. GAP Eylem Planı tarımsal üretimi artırmakla kalmayacak, istihdama dayalı sanayiyi de tetikleyecektir" dedi.

Planın içeriğine değinen Kuzu, şunları kaydetti:

"Eylem planının diğer başlıkları sosyal gelişmenin güçlendirilmesi, şehirlerde yaşanabilirliğin arttırılması, altyapının geliştirilmesi ve kurumsal kapasitenin artırılmasını içermektedir. Bölgede öğrencilere yönelik 8 bin 750 yurt kapasitesi, eğitime verilen önemin bir göstergesidir. Planda kırsal kalkınmadan girişimcilik teşviklerine, eğitimden istihdama bölgede yarım kalmış tesislerin tamamlanmasına kadar 115 başlıkta toplanan GAP eylem planını içini dolu olarak değerlendiriyoruz. Başta Kalkınma Bakanımıza, GAP İdaresi Başkanlığına ve bu planın hazırlanmasında emeği geçenleri kutluyorum."

Yerel Haberleri

Görevi esnasında beyin kanamıs geçiren güvenlik görevlisi son yolculuğuna uğurlandı
Başkan Aydın’dan kreş müjdesi
Sungurlu’da geleneksel çocuk oyunları şenliği sona erdi
Öğrencisinin silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybeden okul müdürü son yolculuğuna uğurlandı
Gödekmerdan, genel başkan yardımcısı oldu
Jandarma ekibi tilkiyi elleri ile besledi
Tahmazoğlu İsrail’i protesto eden üniversite öğrencilerine destek verdi
MÜSİAD heyeti Başkan Demir ile görüştü
Selçuk Üniversitesindeki Gazze nöbeti sürüyor
Karayolu Trafik Haftası etkinlikleri Gölbaşı ilçesinde başladı