Gaziantep’te “İntiharı Önleme Çalıştayı” düzenlendi

Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde intiharı önleme konusunda farkındalık oluşturulması ve intiharların azaltılması amacıyla 'intiharı önleme' çalıştayı düzenledi.Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen “intihar önleme...

Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde intiharı önleme konusunda farkındalık oluşturulması ve intiharların azaltılması amacıyla "intiharı önleme" çalıştayı düzenledi.
Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen “intihar önleme çalıştayı” 30 kurumdan 71 temsilcinin katılımıyla gerçekleştirildi. İntiharı önleme konusunda farkındalık oluşturulması ve intiharın azaltılması amacıyla gerçekleştirilen çalıştayda sunumlar yapıldı. Risk faktörleri değerlendirilerek çözüm önerilerine değinildi. İlgili kurumlar tarafından işbirliği içerisinde olup, önleme çalışmalarının hassasiyetle uygulanması kararı alındı.

Yayımlanan intihar önleme çalıştayı basın bildirisinde ise, “Önlenebilir bir halk sağlığı sorunu olan intihar konusundaki çalışmalar büyük önem arz etmektedir. İntihar sonucu yaşamını kaybedenlerin yakınlarının yaşadığı ruhsal acı da düşünüldüğünde, intiharın toplumun önemli bir kısmını etkileyen ciddi bir sorun olduğu açıktır. Yapılan çalışmalar genetik, psikolojik, sosyal ve kültürel birçok risk faktörü tarafından belirlenen intihar davranışı konusunda uygulanan multidisipliner önleme çalışmalarının daha etkin olduğunu göstermektedir. 2011 yılında yürürlüğe giren Ulusal Ruh Sağlığı Eylem Planının hedeflerinden biri de ’İntiharı önleme konusunda farkındalık oluşturulması ve intiharın azaltılması’ yönünde yürütülen çalışmalarda, kurum ve kuruluşların işbirliği içinde faaliyetlerini yürütmelerine destek olmaktır. İntiharı Önleme Yerel Eylem planının hazırlanmasında ve kurumlar arası iş birliğinin sürdürülmesinde önemli bir kaynak olarak ele alınacak çalıştay kararları bundan sonraki süreçte önemli bir rehber olarak ele alınacaktır” ifadelerine yer verildi.

Sağlık Haberleri

Kütahya Evliya Çelebi Hastanesinde bir ilk
Yılmaz, sağlıklı yaşamı teşvik etmek için yürüdü
Akciğerindeki kötü huylu kitleden video yardımlı cerrahi yöntemiyle kurtuldu
Gümüşhane’de ‘Sağlık İçin Harekete Geç’ etkinlikleri düzenlendi
Duygu kontrolü çocukluk döneminde ailede öğrenilmeli
Hemşirenin kök hücre bağışı bir anneye can suyu oldu
Ölümcül hastalık için riskli tarih nisan ve ekim ayları arası
Artan küresel sağlık problemleri ebelik mesleğininin önemini arttırıyor
Akdeniz anemisi anne ve babada taşıyıcılık varsa çocukta 4’te 1 ihtimalle oluyor
Mersin Şehir Hastanesi yöneticileri, engelli personelle bir araya geldi