Gediz’de öğrencilere “Peygamberimiz, cami ve irşat" konulu konferans düzenlendi

Kütahya'nın Gediz İlçe Müftülüğü tarafından Camiler ve Din görevlileri Haftası nedeniyle Mustafa Necip Alayeli Anadolu Lisesi'nde konferans düzenlendi.

Kütahya'nın Gediz İlçe Müftülüğü tarafından Camiler ve Din görevlileri Haftası nedeniyle Mustafa Necip Alayeli Anadolu Lisesi'nde konferans düzenlendi.

İlçe Vaizi Erdoğan Tuna tarafından verilen "Peygamberimiz, cami ve irşat" konulu konferansa öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Program öğrencilerin okumuş olduğu Kur'an-ı Kerim tilaveti ve ilahilerle başladı. Daha sonra Diyanet İşleri Başkanlığının hazırlamış olduğu sinevizyon gösterimi yapıldı. Programın devamında Gediz Vaizi Erdoğan Tuna, "Peygamber Efendimizi yaşamıyla, sünnetiyle, bize gösterdikleriyle ve emirleriyle anlamaya çalışmalıyız" dedi.

Camiler hakkında da konuşan Vaiz Tuna, "Camiler, toplumun her bireyinden, her seviyeden insanları bir araya getiren, onları Allah'a kulluk bilinci ile bütünleştiren, ibadetleri aslına uygun olarak öğretilmesini, doğru bilgilerin kazandırılmasını sağlayan önemli bir ibadethanedir" diye konuştu.

Program öğrencilere ikram ile sona erdi.

Siyaset Haberleri

CIA Başkanı Burns, ateşkes için Mısır’da
AK Partili Yılmaz: "31 Mart’ta sandıkta milletimiz bize bir şeyler söyledi bunun üzerinde çalışmaya başladık"
Yapay zeka ile sel simülasyonu oluşturuldu
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Tek gayemiz Batı’nın koşulsuz askeri ve diplomatik desteği ile kontrolden çıkan Netanyahu yönetimini ateşkese zorlamak"
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Gazze’ye en çok yardım yapan ülkeyiz."
AK Parti İl Başkanı Ökten’den açıklama; Sadece Koçarlı Belediyesi’nden ücret aldım belediye şirketinden almadım
Erbakan: "İsrail ile ticaretin kesilmesi olumlu"
Bursa Ülkü Ocakları’ndan 3 Mayıs için anlamlı sergi
Koçarlı Belediye’si ekonomik gerekçelerle bazı birliklerden çıktı
AK Parti’den fahiş fiyat ve stokçuluğa karşı yeni teklif