Geleceğin "Kültür elçileri" Gaziantep'te yetişiyor

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, kentin tarihinin daha iyi tanınması, tanıtılması ve gelecek nesillere aktarılması için öğrencilere yönelik, 'kültürel miras eğitimi' veriyor.Belediyeden...

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, kentin tarihinin daha iyi tanınması, tanıtılması ve gelecek nesillere aktarılması için öğrencilere yönelik, "kültürel miras eğitimi" veriyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, ÇEKÜL Vakfı ile 2008 yılında "ETİ-ÇEKÜL Kültür Elçileri Programı"na katılan Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda "Kültür elçileri" yetiştirmeyi hedefliyor. 

İlkokul, lise ve üniversitelerdeki öğrencilerin kültürel zenginliklerinin farkına varması, kentlilik bilinci ve kültürel kimlik duygusunun geliştirilmesini amaçlayan eğitim programından şimdiye kadar yaklaşık 800 kişi faydalandı.

İnsana yapılan yatırımın önemine dikkat çekilen açıklamada, "Kentin tarihini yakından tanıyıp gelecek nesillere aktarılmasını sağlayacak 'kültür elçileri' yetiştiriyoruz. Doğal ve kültürel mirasın korunması ve yaşatılması, genç kuşaklara bu değerleri tanımaları ve sahiplenmeleriyle mümkündür. Bu eğitimlerle aslında biz geleceğe yatırım yapmaktayız" denildi.

Yerel Haberleri

Başkan Şerifoğulları, Kent Müzesi’ni inceledi
Vatandaşlar trafik konusunda bilgilendirildi
Erzurum için yağmur uyarısı
Çal köyünde 5 bin kişilik köy hayrı düzenlendi
Gondola binebilmek için iskelede dakikalarca sıra beklediler
Porsuk Çayı’ndaki köprüde fotoğraf çekenler yoğunluk oluşturdu
ESO model fabrika ile firmalarda yüzde 200 verimlilik artışı sağlandı
Başkan Kurt yağmur duasına katıldı
Başkan Tutdere’den su kesintisi açıklaması
Şahinbey Belediyesi temizlik videosuyla gündem oldu