Gençlerin Yüreği Mazlum Milletler İçin Çarptı

Konya Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi üyeleri, 'Susuz Ümmet Coğrafyasına Can Suyu Olmaya' düşüncesiyle iftarlarını hurma, simit ve su ile açarak...

Konya Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi üyeleri, "Susuz Ümmet Coğrafyasına Can Suyu Olmaya" düşüncesiyle iftarlarını hurma, simit ve su ile açarak bir günlük iftar bedelini Afrika'ya gönderdi.

Konya Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi üyeleri, geleneksel hale getirdikleri Ümmet İftarlarının altıncısını Mevlana Meydanı'nda gerçekleştirdi. Programda iftarlarını simit, hurma ve su ile açan gençler, "Susuz Ümmet Coğrafyasına Can Suyu Olmaya" düşüncesiyle bir günlük iftar bedelini Afrika'ya bağışladı.

Programa katılan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, manevi bir atmosfer oluşmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. Başkan Akyürek, "Bizler burada hurma ve simit ile iftarlarımızı açıyoruz ama İslam coğrafyasında, mazlum coğrafyalarda şu anda hiçbir imkanı olmayan, bunu da bulamayan, içecek su temin edemeyen yüz binlerce, milyonlarca kardeşimiz olduğunu unutmayalım. Ramazan ayı ihtiyaç sahiplerini hatırlamamız gereken bir ay. Bu mübarek ayı Konya'mızda manasına uygun bir şekilde idrak ediyoruz" dedi.

Programa, Konya Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi Başkanı Bünyamin Nokta, Selçuklu, Meram ve Karatay Belediyeleri Gençlik Meclisi başkanları ile gençlik meclislerinin üyeleri katıldı.

Yerel Haberleri

Müftüler istişare için toplandı
Birleşik Krallık Ankara Büyükelçisi’nden Başkan Aras’a zZiyaret
Samsun’dan 850 hacı adayı kutsal topraklara gidecek
Engelli çocukların anneleri için özel etkinlik
Aksaray’da engelsiz yaşam merkezi yüzleri güldürüyor
ESOGÜ’de TÜİK Mikro Veri Araştırma Merkezi Tanıtıldı
Odunpazarı’ndan muhtarlara hayırlı olsun ziyareti
Başkan Başdeğirmen: "Yaşlı vatandaşlarımıza kucak açıyorsunuz"
Çiftçiler ve üreticilerin gelir seviyesi TABİAT ile artırılacak
Bitlis Eren Üniversitesi öğrencilerinden Filistin’e destek eylemi