Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Aksu, Erzincan'da

Aksu: '200 gençlik merkezimizde 864 bin üyemiz var. Faal olarak da 250 bin kurs gören gencimiz mevcut. Türkiye'de bu yılın ortalarında inşallah 1 milyon üye hedefine ulaşacağız'

ERZİNCAN (AA) - Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Sinan Aksu, "200 gençlik merkezimizde 864 bin üyemiz var. Faal olarak da 250 bin kurs gören gencimiz mevcut. Türkiye'de bu yılın ortalarında inşallah 1 milyon üye hedefine ulaşacağız" dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Atanur Köseoğlu ile yapımı devam eden Erzincan Gençlik Merkezi'nde incelemelerde bulunan Aksu, yetkililerden bilgi aldı. Ülke genelinde hizmet veren 200 gençlik merkezleri olduğunu belirten Aksu, 2015 yılı sonu itibarıyla bu sayının 350'ye yükseleceğini söyledi.

Merkezlerin üye sayısı hakkında bilgi veren Aksu, "200 gençlik merkezimizde 864 bin üyemiz var. Faal olarak da 250 bin kurs gören gencimiz mevcut. Türkiye'de bu yılın ortalarında inşallah 1 milyon üye hedefine ulaşacağız. Netice olarak gençlik merkezi faaliyetlerinin en son geleceği nokta, tüm Türkiye'deki ilçe ve il merkezleridir. Biz bunun faydalı olacağı düşüncesindeyiz ve bu gayretle çalışıyoruz" diye konuştu.

Gençlik merkezlerinin Türk gençliğinin eğitim ve kültürel gelişimine fayda sağlamak amacıyla oluşturulduğunu vurgulayan Aksu, bu merkezlerde verilen eğitimler hakkında bilgi verdi.

Aksu, yürüttükleri bazı projelere de değinerek, şunları kaydetti:

"Şehirler Kültürler Projemiz var, tüm Türkiye'yi gençlerimize tanıtıyoruz, onları gezdiriyoruz ve bilgilendiriyoruz. Yurtdışı değişim programlarımız var, gençlik kamplarımız var. Bu yıl Çanakkale Savaşlarının 100. yılı olması dolayısıyla Çanakkale projelerimiz var. Sarıkamış, Malazgirt, Dumlupınar ve tarihimizde önemli saydığımız daha pek çok, bizim için değerli olan kahramanlık destanlarını gençlerimize hatırlatıyor, onları yad ediyoruz."

Sinan Aksu, Erzincan Gençlik Merkezi'ni bir ay içerisinde hizmete açmayı planladıklarını söyledi. 

Güncel Haberleri

Başkan Akçin, Yerinde Dönüşüm’de verilen tutarın arttırılmasını istedi
Rögara düşen köpek kurtarıldı
Battalgazi’de yol çalışmaları sürüyor
İş merkezinde hırsızlık yapan şahıs yakalandı
Baro Başkanı Demez, depremzede avukatların taleplerini iletti
Başkan Sadıkoğlu: “Rezerv Alan uygulaması belirsizliği artırıyor”
Depremzede baba oğulun konteynerde ekmek mücadelesi
Rögar borusuna düşen kirpiler kurtarıldı
Malatya Sabancı Kültür Sitesi yenileniyor
Üç aracın karıştığı kazada ortalık savaş alanına döndü: 3 yaralı