Giresun’da Covid-19 vakalarının azaltılması için seferberlik başlatıldı

Türkiye'de 'Çok yüksek riskli' iller arasında yere alan Giresun'da Covid-19 vakalarının azaltılması için seferberlik başlatıldı.

Türkiye'de "Çok yüksek riskli" iller arasında yere alan Giresun'da Covid-19 vakalarının azaltılması için seferberlik başlatıldı.

Yeni tip Korona virüs (Covid-19) risk haritasına göre çok yüksek riskli iller arasında bulunan Giresun'da Valilik öncülüğünde seferberlik başlatılarak, vakaların azaltılması için esnaf ve vatandaşlar bilgilendirildi.

Sağlık Bakanlığının verilerine göre, haftalık 100 bin nüfusa karşılık gelen Covid-19 vaka sayısı 217 olarak belirlenen Giresun, Türkiye haritasında kırmızıyla işaretli çok yüksek riskli iller arasında yer aldı.

Dezenfeksiyon çalışmaları ve denetimlerin devam ettiğini Giresun'da Gazi Caddesi ve Alpaslan Caddesi'nde HES kodu kontrollerinin yanı sıra ateş kontrolleri de yapılmaya başlandı. Diğer taraftan ise Vali Enver Ünlü ve beraberindekiler esnafı kurallara uymaları konusunda bilgilendirirken, vatandaşlara da gönüllü olarak zorunlu olmadıkları sürece dışarı çıkmamaları konusunda uyarılarda bulunuldu.

Öte yandan Giresun'da şubat ayı içerisinde görülen bin 600 vakadan 500 kişide mutant virüs tespit edildi. Mutant virüsün daha hızlı bulaştığı belirtilirken, Giresun'da şubat ayı içerisinde 500 kişide görülen mutant virüs nedeniyle hızlı bir yayılım olması nedeniyle Türkiye'de çok yüksek riskli iller arasında yer aldı.

Sağlık Haberleri

Astım hastası kadın uçak ambulansla Ankara’ya sevk edildi
Hastalar artık Adıyaman ve çevre illere gitmeyecek
Yüksekova’daki iki bölgede nöbetçi eczane bulundurulmasına karar verildi
Kütahya Evliya Çelebi Hastanesinde Dünya El Hijyeni Günü bilgilendirme standı
Türkiye’de epidural anestezi tercihi yüzde 1’in altında
5 yıl sonra, kalbinin normal atışını duydu
4 Mayıs Dünya Ankilozan Spondilit Günü
Türkiye’de çocukların yüzde 30’u toksik ebeveyn ile karşı karşıya
Nörolojik hastalıkları elektrik uyarısıyla tedavi eden cihaz geliştirildi
Apandisit tanısı konulan hasta için helikopter havalandı