Gökalp Sokağı sakinleri, Özgecan Aslan'ın ismini yaşatmak istiyor

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde bulunan Cemal Gürsel Mahallesi Gökalp Sokağı sakinleri, sokağa Mersin 'in Tarsus ilçesinde öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın isminin verilmesi için Yeşilyurt Belediyesine başvurdu.

MALATYA  - Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde bulunan Cemal Gürsel Mahallesi Gökalp Sokağı sakinleri, sokağa  Mersin 'in Tarsus ilçesinde öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın isminin verilmesi için Yeşilyurt Belediyesine başvurdu.

Gökalp Sokağı'nda bir araya gelen vatandaşlar, sokağın tabelasının asılı bulunduğu yerin altına, "Özgecan Sokağı" yazılı karton tabelayı ve Özgecan Aslan'ın fotoğraflarını astı.

Mahalleli daha sonra temsili olarak kurdele kesip, sokağın açılışını yaptı.

Cemal Gürsel Mahallesi Muhtarı İmam Yıldız, burada yaptığı konuşmada, Gökalp Sokağı'nın adının Özgecan Aslan Sokağı olarak değiştirmeyi, sokak sakinlerinin talep ettiklerini söyledi.

Yıldız, bu taleplerini anlayışla karşılayan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat'a teşekkür etti.

Özgecan'ın bu acı ölümünün millet olarak herkes için bir ders olmasını, bir daha bu tür acı ve kederli ölümlerle karşılaşmamayı temenni eden Yıldız, "Özgecan'ın acısını ve anısını yüreğimizde hep canlı tutmayı bir vicdan ve insanı görev olarak hissediyoruz" diye konuştu. 

Mahalle sakinlerinden Aysel Duman da Özgecan'ın ismini yaşatmak istediklerini belirterek, "Yeter, Özgecanlar ölmesin, yaşasın. Yeter, bu anneleri üzmesinler" dedi.

Melike Ataman da Özgecanlar'ın unutulmaması için bu ismin verilmesini talep ettiklerini ifade ederek, "Bu olaylar yaşanmasın, yeter artık. Anneler bu kadar üzülmesin" şeklinde konuştu.

Güncel Haberleri

Sosyal medyada tanıştığı şahsa 360 bin TL’sini kaptırdı
Başkan geçit, mahalle muhtarlarıyla istişare toplantılarına başladı
Ölmeztoprak’tan Topsöğüt ile Dilek’te inceleme
Battalgazi, yeni imar yoluyla değer kazanıyor
Malatya’da Asayiş olaylarında yüzde 50 gerileme
Battalgazi, yeni imar yoluyla değer kazanıyor
Başkan Geçit, istişare toplantısına katıldı
Malatya’da ’Trafik ve İlkyardım Haftası’ etkinliklerle kutlandı
Çok sevdiği eşinin ardından kitap çıkardı
Darendeli kız öğrenciler Türkiye Şampiyonası’nda finale kaldı