Gönül elçileri, esnaf odalarını unutmadı

Süleymanpaşa Belediyesi, bu yıl 13-19 Eylül tarihleri arasında kutlanan Ahilik Haftası kapsamında, Süleymanpaşa'da faaliyet gösteren meslek ve esnaf odalarını...

Süleymanpaşa Belediyesi, bu yıl 13-19 Eylül tarihleri arasında kutlanan Ahilik Haftası kapsamında, Süleymanpaşa'da faaliyet gösteren meslek ve esnaf odalarını unutmadı.

Süleymanpaşa Belediyesi Halkla İlişkileri Müdürlüğü bünyesinde hayata geçirilen Gönül Elçileri ekipleri, esnaf ve meslek odalarının başkanları ve yöneticilerini makamlarında ziyaret ederek çiçek takdim edip Ahilik Haftası'nı kutladı.

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel'in selamlarını ve Ahilik Haftası tebriklerini ileten Gönül Elçileri, esnaf odalarının belediyeden talep ve beklentilerini dinleyerek not ettiler. Gönül Elçileri, Tekirdağ Esnaf ve Sanatkâr Odaları Birliği Başkanı Sami Kayın ziyareti ile başladıkları ziyaretleri Süleymanpaşa'da faaliyet gösteren on meslek ve esnaf odası ile tamamladı.

Anadolu'da ortaya çıkan Bektaşilik kültürünün uzantısı olan Ahilik kavramı, esnafların dürüst bir ticaret anlayışı ile hizmet vermesi ve bu kültürü yeni nesillere aktarmasını sağlayan bir kavram olarak yüzyıllar boyunca yaşayarak günümüze geldi. Günümüzde her yıl esnaf odalarının istişaresi ile Yılın Ahisi olarak bir esnaf belirleniyor ve Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında kendisine bu unvanın simgesi olan kuşak, törenle bağlanarak devrediliyor.

Türkiye Haberleri

Başkan Tugay Samsun’da kortej yürüyüşü ve törene katıldı
Filiz Başkan, başarılı sporcuları tebrik etti
Beşiktaş’ta 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlandı
Gaziosmanpaşa’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Emre Aydın konseri ile kutlandı
Emniyet Spor Kulübü’nden İl Emniyet Müdürlüğü ziyareti
Köyceğiz’de 19 Mayıs coşkusu gençlik yürüyüşü ve Kolpa konseri ile devam etti
Beylikdüzü’nde 19 Mayıs coşkuyla kutlandı
Suudi Arabistan Kralı Selman, akciğer iltihabı nedeniyle tedavi görecek
Avcılar’da 19 Mayıs kutlamasında Gülşen sahne aldı
Küçükçekmece’de 19 Mayıs kutlamalarında Mert Demir konseri